loading
views

Exotic Green werft Roemeense uitzendkrachten met Hongaars paspoort

Naar website Exotic Green4 mei 2011

Polenuitzendbureau Exotic Green in Etten-Leur heeft een manier gevonden om legaal Roemeense arbeidskrachten naar Nederland te halen.

Roemenen met een Hongaarse achtergrond kunnen sinds 1 januari een tweede paspoort aanvragen.

Wervingskantoren in Roemenië
Met dat Hongaarse paspoort kunnen ze direct in de Europese Unie aan de slag. Volgens directeur John van der List van Exotic Green maken meer dan een miljoen Roemenen aanspraak op een Hongaars paspoort. “We hebben in Roemenië twee wervingskantoren opgericht. Voor meer dan duizend Roemenen hebben we al een Hongaars paspoort aangevraagd. De eerste zullen een dezer dagen worden afgegeven. Dan komen zij naar Nederland.”

Tewerkstellingsvergunningen amper verstrekt
Roemenen hebben nu nog een tewerkstellingsvergunning nodig om in Nederland te mogen werken. Sinds dit voorjaar worden amper nog vergunningen verstrekt.

Risico op concurrentie Duitsland
Van der List wil zijn kansen spreiden, omdat Duitsland sinds 1 mei zijn grenzen heeft opengesteld voor Polen. “Wij lopen het risico dat de Polen nu voor Duitsland kiezen. Toen ik las dat Hongarije dubbele paspoorten ging verstrekken aan etnische Hongaren die in Roemenië wonen, ben ik meteen in het vliegtuig gesprongen.”

Bron: Exotic Green, 4 mei 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek