loading
views

Olympia Nieuwegein/Houten Koninginnedag-actie Terre des Hommes

Logo3 Mei 2011

Tijdens de Koninginnedagmarkt in Nieuwegein Vreeswijk hebben de Olympia-vestigingen Nieuwegein en Houten een bedrag van €1.019,- opgehaald voor Stichting Terre des Hommes.

De franchiseondernemers Paul en Pauline van den Heuvel van Olympia Uitzendbureau hebben dit bedrag verdubbeld. De totaalopbrengst van €2.038,- komt ten goede aan een project van Terre des Hommes dat is gericht op het bestrijden van kinderarbeid in Oeganda.

Terre des Hommes actie
Pauline van den Heuvel, franchiseondernemer Olympia Uitzendbureau Nieuwegein: “We wilden al langer iets voor dit goede doel doen. Zelf hebben we twee kleine kinderen en we hebben door Afrika gereisd waar we toen veel, vaak nare, omstandigheden hebben gezien. Zo kwamen we op het idee een actie op te zetten om bij te dragen aan het bestrijden van kinderarbeid in Oeganda. Op onze vestigingen zetten wij ons dagelijks in om het beste uit mensen te halen, door hen aan een passende baan te helpen. Dit kan alleen als de basis goed is en dat betekent voor kinderen, kind kunnen zijn. Tijd dus om het beste uit onszelf te halen en ons hard te maken voor Terre des Hommes.”

Olympia Nieuwegein en Houten hebben daarom gezamenlijk zo’n 150 bedrijven aangeschreven. Daarop kregen de vestigingen reacties van ruim 40 bedrijven die graag hun steentje bij wilden dragen. Drie weken lang zijn intercedenten van deze Olympia-vestigingen door de regio gereisd om relaties te bezoeken. De intercedenten hebben daarbij relatiegeschenken van Olympia geruild tegen gewilde, bruikbare producten of relatiegeschenken van de klant, zoals een TomTom, gourmetstellen maar ook pennen, petten en dergelijke. In een door Olympia gehuurde kraam op de vrijmarkt zijn tijdens Koninginnedag bijna alle artikelen verkocht of verloot. Per sponsorend bedrijf is bijgehouden hoeveel geld hun producten hebben opgebracht. Hieruit bleek dat de artikelen die door Multizorg, WDM Nederland, Versteegh, Informatica en Ingram Micro beschikbaar zijn gesteld, het meeste geld hebben opgeleverd.

Paul en Pauline hebben de uiteindelijke opbrengst verdubbeld, waarmee het eindtotaal voor Terre des Hommes uitkomt op een bedrag van € 2038,-. Dit bedrag zal deze week worden gedoneerd. De producten die over zijn zullen verkocht worden via de winkel van Terres des Hommes in Utrecht.

Bron: Olympia, 17 maart 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek