loading
views

USG: vacaturebank G.us volwaardig wervingskanaal

Logo USG People27 april 2011

USG People ziet de verwachtingen voor vacaturebank G.us, een half jaar na introductie, al ruimschoots waargemaakt, aldus de uitzender.

De vacaturebank G.us wordt, door ongeveer tweeduizend personen bezocht. Bezoekers bekijken gemiddeld vier tot vijf vacatures van de circa 7.700 vacatures die op G.us worden aangeboden. Vervolgens reageert ongeveer zes procent direct op een vacature.

Volwaardig wervingskanaal
“Door de sterke groei in de laatste maanden, is G.us nu al voor een groot deel van onze Nederlandse werkmaatschappijen de belangrijkste bron van sollicitanten naast hun eigen websites”, zegt Hans Coffeng, COO voor Nederland en Duitsland bij USG People. “Met deze goede resultaten is G.us inmiddels het stadium van experimenteren gepasseerd en een volwaardig wervingskanaal geworden.”

De vacaturebank

De vacaturebank is ontwikkeld in een samenwerkingsverband van de Nederlandse merken van USG People. De belangrijkste functie is om voor werkzoekenden alle vacatures van de Nederlandse werkmaatschappijen eenvoudig toegankelijk te maken door ze centraal aan te bieden op één website, die bovendien is geoptimaliseerd voor Google. Met behulp van een linknetwerk met onder andere indeed.nl, trovit.nl en werk.nl, wordt met minimale marketinguitgaven maximale traffic naar de website gegenereerd. Terwijl gevestigde job boards blijven vasthouden aan hun traditionele prijsmodellen, wordt nu steeds duidelijker dat er goede alternatieven zijn en er steeds meer kandidaten en sollicitanten via andere online-kanalen komen.

Bron: USG People, 21 april 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek