loading
views

USG Capacity: kwart meer marcom-vacatures in Q1

Logo USG capacity29 april 2011

In het eerste kwartaal van 2011 zijn de online HBO+ marketing- en communicatievacatures met 28 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Bovendien overtreft de stijging van het eerste kwartaal van dit jaar ruimschoots het voorafgaande kwartaal.

Dit blijkt uit een analyse van het landelijke vacatureaanbod door USG Capacity, specialist op het gebied van werving & selectie en interim-management van marketing- en communicatieprofessionals.

Ook inzet intermediairs vergroot
De groei van het vacatureaanbod in het eerste kwartaal van 2011 overtreft die van het kwartaal ervoor met ruim 14 procent. De maand maart vertoonde een piek in het aantal vacatures. Er waren toen namelijk maar liefst 36 procent meer vacatures dan in 2010. De sectoren industrie/techniek (110 procent), financieel/verzekeringen (91 procent) en media/communicatie (91 procent) lieten de meeste groei zien in hun vacatureaanbod. Met de stijging van het aantal vacatures wordt ook de inzet van intermediairs voor de bemiddeling vergroot. Voor de vervulling van vacatures werd het afgelopen kwartaal vaker (16 procent meer) een beroep gedaan op intermediairs dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

“De arbeidsmarkt voor marketing- en communicatieprofessionals trekt weer aan. Dit komt niet alleen overeen met ons buikgevoel, maar ook de feitelijke stijging van het aantal vacatures bevestigt dat. Gezien de golfbeweging die de arbeidsmarkt kenmerkt, zullen we nu langzaam bewegen naar krapte op de arbeidsmarkt”, aldus Joyce Thijssen, algemeen directeur USG Capacity.

Online professionals
Inzoomend op het type vacatures is te zien dat het aantal vacatures voor online professionals opnieuw flink is gestegen. Zo neemt de vraag naar search engine optimization marketeers toe met 520 procent. Daarnaast is het aantal vacatures voor online marketing managers gestegen met 144 procent en neemt de vraag naar online marketingadviseurs eveneens toe met 100 procent.

Ieder kwartaal analyseert USG Capacity het aanbod van de marketing- en communicatievacatures in het hoger opgeleide segment op basis van de gegevens van Jobfeed. Ook op regionaal niveau en gesegmenteerd per branche wordt de arbeidsmarkt in kaart gebracht.

Bron: USG Capacity, 30 juni 2010

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek