loading
views

Lagere ontslagvergoeding in ruil voor scholing

27 april 2011

Het CDA wil de werkzekerheid vergroten van werknemers door een omslag te maken naar een regeling waarmee werknemers zelf de regie kunnen voeren over hun loopbaan.

Werkgevers zouden hieraan financieel kunnen bijdragen, individueel of voor bepaalde groepen werknemers, in ruil voor een lagere ontslagvergoeding.

Lagere ontslagvergoeding in ruil voor scholing
Sociale partners kunnen in CAO’s afspreken dat er preventief geld wordt gestort in de ‘vitaliteitsregeling’. Dat stelt CDA-kamerlid Eddy van Hijum. Het geld kan dan worden ingezet voor het overbruggen van de periode tussen twee banen en voor bij- of omscholing.

“Zo kunnen er afspraken worden gemaakt over een werkgeversbijdrage voor scholing, en kan in onderling overleg een persoonlijk ontwikkelingsplan worden opgesteld,” aldus Van Hijum.

Werknemer beslist
Het CDA wil dat werknemers zélf beslissen over de inzet van het gespaarde geld voor het volgen van scholing, het opzetten van eigen bedrijf, demotie of deeltijdpensioen. Mensen kunnen het bedrag meenemen bij een nieuwe baan of bij de stap naar zelfstandig ondernemerschap.

Bron: Tweede Kamer, 27 april 2011 en cda.nl, 17 maart 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek