loading
views

Monsterboard: vraag secretaresses neemt toe

Logo Monsterboard21 april 2011

Monsterboard verwacht dat de vraag naar secretaresses de komende tijd zal toenemen. Dit is goed nieuws op Secretaressedag. Na een periode waarin er een groter aanbod van secretaresses was dan de vraag ernaar, verwacht Monsterboard dat de verhouding tussen vraag en aanbod spoedig zal verbeteren.

De vacaturesite verwacht een toenemende vraag naar secretaresses omdat de branches waarin traditioneel veel secretaresses werkzaam zijn aantrekken. Vooral in de zakelijke- en financiële dienstverlening, de gezondheidszorg en in de vastgoedbranche verwacht Monsterboard de komende tijd een toename van de vraag.

In het hart van de organisatie
“Secretaresses zijn door hun positie als spin in het web een belangrijke schakel tussen afdelingen, organisaties en mensen. Succesvolle secretaresses hebben een extra zintuig voor het wel en wee van het gehele team”, aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard. “Een goede secretaresse weet precies wat er op welk moment nodig is om de motivatie, focus en sfeer optimaal te houden. Vanuit hun positie in het hart van de organisatie is de kennis die secretaresses van het bedrijf en collega’s hebben vaak van grote waarde.”

Administratieve sector zeer in trek
Al 3 jaar lang is de zoekterm secretaresse de meest populaire op Monsterboard.nl. In 2010 werd er meer dan 600.000 keer gezocht op secretaresse. De zoekwoorden administratief (ruim 500.000 maal) en manager (ruim 480.000 keer) maakten toen de top 3 compleet. In het eerste kwartaal van 2011 is secretaresse met zo’n 180.000 zoekopdrachten wederom de meest populaire zoekterm op de site. Opnieuw gevolgd door administratief (142.000 maal) en manager (111.000 keer).

Bron: Monsterboard, 21 april 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek