loading
views

Tuinders zetten Kamp-geding door

20 april 2011

ZLTO zet het kort geding tegen minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid door. De uitnodiging voor een gesprek op het ministerie aan het einde van dinsdag 19 april, is voor ZLTO niet voldoende om het kort geding op te schorten.

Dat heeft ZLTO het ministerie per brief laten weten. Alleen als op het hoogste niveau kan worden gesproken, zal ZLTO ingaan op het verzoek van het ministerie. Met het kort geding wil ZLTO een betere overgangsregeling voor de tewerkstellingsvergunningen (TWV’s) voor mensen uit Roemenië en Bulgarije afdwingen.

RCO
ZLTO krijgt in haar procedure tegen de minister onder meer steun van de Raad van Centrale Ondernemingsorganisaties (RCO). Het RCO heeft vandaag een brief (PDF) gestuurd aan minister Kamp. De brief is een ultieme poging om de bewindsman tot andere gedachten te brengen, nadat hij onlangs liet weten alleen in uitzonderingssituaties nog TWV’s te willen verlenen.

Als tuinders geen of onvoldoende gemotiveerd personeel kunnen vinden, ontstaat op veel bedrijven een onhoudbare situatie. De minister belemmert met zijn beleid willen en wetens het ondernemen. In RCO zijn vertegenwoordigd VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland.

Bron: ZLTO, 19 april 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek