loading
views

Aanmelden KvK en Belastingdienst gewijzigd

20 april 2011

Na maart zijn enkele zaken bij de Belastingdienst veranderd. Zo gaat vanaf december 2010 het aanmelden bij de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel anders.

Vanaf december 2010 hoeft u uw onderneming in de meeste gevallen niet meer apart aan te melden bij de Belastingdienst. De Belastingdienst krijgt automatisch bericht van elke inschrijving in het Handelsregister. U hoeft uw onderneming dus alleen nog apart bij de Belastingdienst aan te melden als deze niet in het Handelsregister ingeschreven kan worden. Heeft de Belastingdienst aanvullende informatie nodig, dan neemt de dienst telefonisch contact met u op.

RSIN
Als u uw onderneming inschrijft bij de Kamer van Koophandel, krijgt de rechtspersoon of het samenwerkingsverband vanaf 6 december 2010 een Rechtspersonen Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN). Het RSIN vervangt het fiscaal nummer voor niet-natuurlijke personen. Aan de hand van het RSIN bepaalt de Belastingdienst het btw-identificatienummer en eventuele andere nummers zoals een loonheffingennummer.

Bron: Belastingdienst, 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek