loading
views

Yacht: gebrek aan kennis grootste risico organisaties

logo Yacht18 april 2011

De industrie en de zakelijke dienstverlening zijn beter voorbereid op de nieuwe dynamiek van de arbeidsmarkt dan de zorg, energiesector of de overheid. Ruim 90% van alle organisaties onderkent het probleem, maar concrete acties blijven uit en de tijd schrijdt voort.

Dit blijkt uit het onderzoek door Yacht in 2010, ‘De wendbare organisatie’. Ard van der Hoeven (Yacht Groningen) pleit voor meer flexibiliteit en wendbaarheid in organisaties in een toelichting op het (landelijke) onderzoek, waarbij hij (noordelijke organisaties) tot actie oproept.

Grootste risico in de nabije toekomst
Ard van der Hoeven: “veel directies en bestuurders leven in de veronderstelling dat hun HR-afdeling het wel regelt, terwijl uit ons onderzoek blijkt dat daar vaak het instrumentarium ontbreekt om dingen te veranderen. Daarnaast zijn veel organisaties door de crisis vooral bezig geweest met kostenbeheersing. Zij stelden zich defensief op, kozen voor de kortetermijnoplossingen en ontsloegen personeel. Het is nu de hoogste tijd dat organisaties inzien dat het niet kunnen beschikken over de juiste mensen met de juiste kennis het grootste risico voor de nabije toekomst is.”

Flexibilisering ook goed voor productiviteit
“De industrie en zakelijke dienstverlening zijn al behoorlijk wendbaar op het gebied van inhuren van de juiste kennis. De crisis heeft aangetoond dat vooral bedrijven die snel en adequaat ingespeeld hebben op de dynamiek van de huidige arbeidsmarkt in staat zijn geweest de recessie zonder al te veel kleerscheuren te doorstaan. De industriële sector bewijst daarbij dat flexibilisering niet alleen een oplossing is voor kostenverlaging, maar ook voor het verhogen van de productiviteit en het inhuren van de benodigde kennis.”

Kennis delen
“Wendbaarheid betekent echter niet alleen in- en outsourcen op het juiste moment, maar ook het delen van kennis met andere partijen. Dat is nieuw. Ik zie mogelijkheden om Noordelijke ondernemingen uit verschillende bedrijfstakken aan elkaar te koppelen, die vervolgens hun kennis delen.”

Zelf opleiden
“Een andere trend op de arbeidsmarkt is het aannemen van minder gekwalificeerd personeel en hen zelf goed opleiden. Een oplossing die vooral in de energiesector momenteel populair is. Een andere mogelijkheid is nieuwe doelgroepen aanboren. Dus kennis zoeken op plekken waar je het voorheen niet zocht. Denk aan de bedrijfsjurist die interim-docent rechten wordt.”

Bekijk het onderzoek »

Bron: Yacht, 14 april 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek