loading
views

USG People jaarverslag 2010

Logo USG People

14 april 2011

Het jaarverslag 2011 van USG People N.V. is vanaf woensdag 14 april online beschikbaar op http://jaarverslag.usgpeople.com.

Het jaarverslag is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Niet alleen online
USG People heeft in afwijking van vorig jaar ervoor gekozen om het jaarverslag niet alleen online te publiceren. Er is daarnaast een gedrukte versie, en bovendien is de informatie voor het eerst ook via de USG People Investor News App te lezen.

Groei
Volgens CEO Rob Zandbergen was 2010 een jaar van herstel, eerst vooral in de industrie- en transportsector en later ook, meer geleidelijk, in de dienstensector. De Nederlandse uitzendmarkt bestaat voor een groot deel uit administratieve werknemers die overwegend afhankelijk zijn van de werkgelegenheid in de dienstensector. Daarbij speelden ook de bezuinigingen bij de overheid een rol, waardoor de vraag naar externe krachten in de publieke sector lager was.

In september bereikte USG People in Nederland als geheel het omslagpunt. Na een lange periode van krimp werd voor het eerst weer groei gerealiseerd. In de laatste maanden van het jaar nam de groei verder toe en haalde het bedrijf in Nederland weer een hogere omzet vergeleken met 2009. In de landen buiten Nederland, waar uitzendwerk meer is gericht op de industrie, herstelden de markten zich buitengewoon sterk in 2010. Sommige landen noteerden in bepaalde periodes zelfs een groei van meer dan 50% ten opzichte van 2009.

Fusies
USG People heeft in maart 2010 zeven miljoen nieuwe aandelen uitgegeven waarmee 85 miljoen euro aan het eigen vermogen werd toegevoegd. Dit gaf meer financiële ruimte en verstevigde de continuïteit. De Nederlandse lokale merken Content en StarJob werden gefuseerd met respectievelijk Unique en Secretary Plus. In Duitsland werden alle lokale merken omgevormd tot en geïntegreerd in Unique en Technicum.

Bron: USG People, 14 april 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek