loading
views

Pleidooi deregulering Duitse uitzendsector

Logo Unique14 april 2011

Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) heeft er dinsdag 12 april bij zijn Duitse ambtgenoot Rainer Brüderle op aangedrongen dat Nederlandse uitzenders makkelijker toegang krijgen tot de Duitse markt.

Onderdeel staatsbezoek
Dit gebeurde tijdens een bilaterale ontmoeting tussen beide bewindslieden. Het bezoek is een onderdeel van het staatsbezoek dat Hare Majesteit de Koningin, de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden afleggen.

Kansen in dienstensector
Woensdag 13 april opende Verhagen een seminar van de Nederlands-Duitse Kamer van Koophandel over samenwerking in de dienstensector. Duitsland is onze belangrijkste markt voor diensten, maar Verhagen ziet meer kansen voor Nederlandse dienstverleners in Duitsland. ‘Van onze goederenexport gaat een kwart naar Duitsland. Bij de diensten is dat maar 13%. Dat is voor mij een teken dat daar mogelijkheden liggen.’

Duitse uitzendsector sterk gereguleerd
Een van de sectoren waar volgens Verhagen mogelijkheden voor verbetering liggen, is de uitzendsector. ‘Die is in Duitsland nog altijd sterk gereguleerd, waardoor een bedrijf als Randstad gehinderd wordt in zijn activiteiten.’

Bij het gesprek waren ook Duitse en Nederlandse topondernemers aanwezig en de koninklijke familie. Namens Randstad maakte CEO Ben Notenboom deel uit van de delegatie.

Bron: Rijksoverheid.nl, 13 april 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek