loading
views

‘Open Belgische publieke sector voor flexwerk’

13 april 2011

Ter gelegenheid van de publicatie van haar jaarresultaten, roept Federgon op tot een snelle omzetting van de Europese Richtlijn betreffende uitzendarbeid. België is verplicht om deze richtlijn ten laatste tegen december 2011 om te zetten.

Er moet snel een akkoord gevonden worden over de modernisering van de (verouderde) wetgeving inzake uitzendarbeid en over de toelating van uitzendarbeid in de publieke sector, aldus de Belgische uitzendfederatie.

Oproep Federgon tot modernisering uitzendarbeid
Federgon herhaalt haar oproep tot een modernisering van de wetgeving en de openstelling van de publieke sector voor uitzendarbeid.

De federatie pleit al sinds jaren voor een modernisering van de wetgeving inzake uitzendarbeid. In het kader van de omzetting van de richtlijn, benadrukt Federgon ook de noodzaak om de publieke sector open te stellen voor uitzendarbeid. België is vandaag het enige Europese land, samen met Griekenland, waar het inzetten van uitzendarbeid in de overheidsdiensten beperkt wordt. Verschillende studies uitgevoerd door Federgon hebben nochtans bewezen dat het noodzakelijk is voor de publieke sector belang om uitzendkrachten te kunnen inzetten in het kader van een moderne HR-politiek.

Bron: Federgon, 4 april 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek