loading
views

FNV: bijl aan wortel ontslagbescherming

FNV12 april 2011

In een brief aan de Tweede Kamer spreekt FNV haar ongerustheid uit over de ondergraving van de ontslagbescherming.

Volgens de vakcentrale lijkt minister Kamp van Sociale zaken en Werkgelegenheid deze praktijken lijkt goed te keuren, omdat hij, eveneens in een brief aan de Tweede Kamer, laat weten dat hij de beleidsregels van UWV WERKbedrijf wil verruimen. Woensdag debatteert de Tweede Kamer over deze kwestie.

Ontslag vast personeel voor inhuur flexwerkers
Volgens minister Kamp mag UWV WERKbedrijf in sommige situaties een ontslagvergunning mag verlenen als een werkgever zijn vaste personeel wil vervangen door flexwerkers. De minister stelt als voorwaarde dat het ontslag van vaste werknemers aantoonbaar noodzakelijk moet zijn voor een ‘doelmatige bedrijfsvoering’.

Te behalen kostenvoordeel
De bewindsman wil dus toestaan dat het ‘inruilen’ van vaste werknemers voor flexibel personeel in sommige gevallen is toegestaan, stelt FNV. “Het te behalen kostenvoordeel moet van zodanig belang zijn dat het ontslag van werknemers hierdoor gerechtvaardigd is”, zo zegt de minister in zijn brief.

Bijl aan de wortel van ontslagbescherming
De vakbonden reageren verontrust op het voorgenomen beleid. Volgens vakcentrale FNV zet het beleid de bijl aan de wortel van de ontslagbescherming.

Meldpunt flex
De vakcentrale FNV heeft begin dit jaar een meldpunt geopend waar werknemers terecht kunnen om misbruik van flexwerk aan de kaak te stellen. Sinds de start zijn hier niet minder dan 250 meldingen binnengekomen. Dat is meer dan twee per dag. Ongeveer de helft daarvan heeft betrekking op ontslag van vaste krachten om ze te vervangen door flexwerkers.

Oudere werknemers
Veel gehoorde klacht is dat vooral oudere werknemers (50+) worden ontslagen na tientallen jaren trouwe dienst. Erg veel klachten komen uit de sector bouw, maar uit een overzicht van de klachten blijkt dat het verschijnsel in alle sectoren voorkomt.

Philips
Bij Philips moeten elektronicaontwikkelaars uitzendkrachten en gedetacheerden inwerken op hun eigen werk. Na afloop worden ze ontslagen op bedrijfseconomische gronden, terwijl de nieuwe krachten hun werk overnemen. Bij SITA Recycling in Vijfhuizen worden vuilnisophalers die er meer dan tien jaar werken ontslagen en vervangen door uitzendkrachten.

Trailerbouw

Bij een bedrijf voor Trailerbouw worden de vaste lassers en monteurs ontslagen. Ze krijgen een premie van 500 euro als ze mensen aanbrengen die op een jaarcontract willen werken. Productmanagers en engineers bij KPN worden ontslagen nadat ze hun werk hebben overgedragen aan flexwerkers.

Blijdorp

Bij Dierentuin Blijdorp in Rotterdam moeten 34 vaste medewerkers verdwijnen, er komen uitzendkrachten en payrollmedewerkers voor in de plaats. En op diverse plaatsen in de kinderopvang zijn vaste medewerkers ontslagen, maar ze mogen hun oude werk blijven doen op een 0-urencontract.

Bron: FNV Bondgenoten, 12 april 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek