loading
views

ABU visie op arbeidsmarkt en duurzame flexABU12 april 2011

De ABU heeft de resultaten die de brancheorganisatie heeft geboekt voor de uitzendbranche in 2010 gepubliceerd in een jaarverslag. De ABU presenteert hierbij ook haar visie op de toekomst.

De resultaten van 2010 en een vooruitblik op 2011 zijn terug te vinden in het eerste digitale jaarverslag van de ABU dat vanaf vandaag online te bekijken is.

Resultaten 2010

Onder de resultaten van 2010 rekent de ABU “de enorme impuls die de publiekprivate samenwerking heeft gekregen, het aangekondigde wetsvoorstel voor registratie van uitzendbureaus en het creëren van vaste werkplekken voor Wajong’ers bij ABU-leden”.

Het jaarverslag van de ABU heeft ieder jaar een andere vorm. Aart van der Gaag, directeur ABU: “Vorig jaar presenteerden we ons 10-puntenplan voor een betere arbeidsmarkt. Een mooi resultaat van dit plan was dat het in vele verkiezingsprogramma’s doorklonk. Daar verwachten we de komende jaren veel van terug te zien.” 2010 was een belangrijk jaar voor de publiekprivate samenwerking met UWV WERKbedrijf en gemeenten. Van der Gaag: “Een concreet resultaat van deze samenwerking was het succes van de ‘speeddates’. Hierbij worden op de werkpleinen van UWV WERKbedrijf iedere twee weken recent werklozen uitgenodigd voor een kort gesprek met intercedenten van verschillende uitzendondernemingen.” Nog meer resultaten van 2010 zijn terug te vinden in het digitale jaarverslag op www.abujaarverslag.nl

Focus 2011

De ABU blikt vooruit aan de hand van vijf thema’s:

  • Claimen arbeidsmarktrol;
  • Reshaping flex;
  • Sociale zekerheid vaststellen;
  • Focus op leden en;
  • ABU 50 jaar.

Van der Gaag: “Zo wordt de activerende rol, na herstel van de economie in 2010, en ontwikkelfunctie van de uitzendbranche steeds belangrijker. Natuurlijk gaat ook het lobbywerk door. Een belangrijk onderwerp is de dreigende loondoorbetaling van twee weken, bij ziekte van uitzendkrachten. Een beoogde bezuiniging in het regeerakkoord voor 2012 met enorm nadelige gevolgen. Nog een bijzonder resultaat is natuurlijk het 50-jarig bestaan van de ABU”, aldus Van der Gaag. “Een goed moment om terug te blikken op de ontwikkeling van uitzendwerk in Nederland. Van de strijd om erkenning in de jaren ’60 en ’70 tot de brede erkenning voor onze rol op de arbeidsmarkt. Ons jubileum vieren we met een groot internationaal congres in mei. Tijdens dit congres komen onder meer trends in de demografie, bemiddeling en flex langs, zowel nationaal maar vooral internationaal. Nederland wil de trendsetter in uitzenden blijven.”

Bron: ABU, 12 april 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek