loading
views

Vakgilde platform voor leerwerkplekken online

Vakgilde

28 februari 2011

De website www.vakgilde.nl staat online; vanaf vandaag kunnen alle betrokkenen van het Vakcollege deelnemen aan het platform.

Initiatiefnemer Hans de Boer lanceerde maandag met minister Marja van Bijsterveldt (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) de digitale community. Beiden uitten hun enthousiasme over de website tijdens het actualiteitenprogramma Wakker Nederland.

Een brug naar de arbeidsmarkt
Hans de Boer: “Het Vakcollege wil goed vakonderwijs een impuls geven. Vakgilde is daar een logisch vervolg op; dankzij de community wordt er een brug geslagen van onderwijs naar arbeidsmarkt.”

Een belangrijke bijdrage
Vakgilde versterkt de relatie tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, vindt ook Marja van Bijsterveldt. “Leerlingen kunnen binnen het sociale netwerk van het Vakgilde met hun leermeester communiceren over de opleiding, de leerwerkbaan en hun verdere carrière. Ook zorgt Vakgilde voor continue betrokkenheid van ouders bij de ontwikkeling van hun kind”, aldus de bewindsvrouw.

Van Bijsterveldt wil ook in de komende jaren de samenwerking tussen vmbo en mbo ondersteunen. Tevens wil zij de groei van het aantal Vakcolleges stimuleren: “Het is cruciaal om meer jongeren te interesseren voor de Zorg, Techniek of andere beroepsopleidingen. Vakcolleges kunnen daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Vakgilde op youtube

Over Vakgilde
Het Vakgilde is een moderne community die (junior) vakmensen op geheel eigentijdse wijze in contact brengt met betrokken partijen bij het praktijkleren zoals leerbedrijven, scholen, ouders en arbeidsmarktintermediairs.

Juiste match tussen leerling en bedrijf
Leerlingen van de Vakcolleges Techniek en Zorg kunnen vanaf vandaag hun leerwerkbaan digitaal kiezen en afsluiten via Vakgilde.nl. “Ook scholen en bedrijven hebben voordeel van de online community”, aldus Hans de Boer. Zo kunnen bedrijven laten zien wat ze te bieden hebben en worden leerkrachten geholpen bij het vinden van een juiste match tussen leerling en bedrijf. Leerlingen worden begeleid in hun zoektocht naar de juiste stage of leerwerkbaan, bedrijven kunnen laten zien wat ze te bieden hebben, leerkrachten blijven in contact met hun leerlingen en ouders zijn verzekerd van een goede begeleiding van hun kind.”

Gerelateerd nieuws
> Vakgilde: platform voor leerwerkplekken

Bron: Vakgilde, 28 februari 2011

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek