loading
views

Kamp-aanpak Oost-Europeanen onder vuur28 februari 2011

OTTO Work Force directievoorzitter Frank van Gool heeft minister-president Rutte in een brief opgeroepen de negatieve beeldvorming rond de Poolse arbeidsmigranten in te dammen.

Ook VNO-NCW en MKB-Nederland vinden dat een grote groep Oost-Europese arbeidsmigranten verkeerd in de schijnwerpers worden gezet. Zij reageerden eerder op het voorstel van minister Kamp (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) om Oost-Europeanen terug naar huis te sturen als zij werk- of dakloos raken.

Oost-Europeanen hard nodig
Volgens de werkgeversorganisaties zijn arbeidsmigranten juist hard nodig om de Nederlandse economie op de been te houden. Het merendeel van de Oost-Europeanen werkt hard en zorgt niet voor problemen. Minister Kamp zou zich beter kunnen richten op de aanpak van malafide uitzendbureaus die Oost-Europeanen uitbuiten en onderbrengen in te kleine huizen, stellen zij.

Frank van Gool heeft minister-president RutteWangedrag is incidenteel
OTTO Work Force schrijft in de brief: “Incidenten worden uitvergroot en alle Polen worden in een negatief daglicht gezet. Door het wangedrag van een enkele landgenoot wordt de hele Poolse gemeenschap in Nederland in de hoek gezet.”

Stimulans kennismaking met Nederlandse cultuur
“Wij bieden sociale activiteiten en stimuleren de kennismaking met de Nederlandse cultuur door onder andere taalcursussen. Allemaal gericht op verbetering van de positie van onze medewerkers in de Nederlandse samenleving. Op die manier levert het werken in Nederland niet alleen geld op, maar ook een waardevolle ervaring voor de rest van hun leven en loopbaan.”

Polen verdienen respect
De uitzender staat wel achter een harde aanpak van incidenten en misstanden. “Maar de negatieve beeldvorming rond Polen in Nederland doet de werkelijkheid onrecht aan. En dat doet ons pijn. De Polen verdienen respect.” Ook de werkgeversorganisaties pleiten voor een gerichte aanpak, daar waar Oost-Europeanen voor overlast zorgen, namelijk in bepaalde wijken in de grote steden. Maar dat is wat anders dan een hele bevolkingsgroep negatief wegzetten, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

Gerelateerd nieuws
> Kamp: ‘Baanloze Pool uitzetten’
> PVV wil werkloze Polen het land uit

Bron: VNO-NCW, 16 februari 2011 en OTTO Workforce, 25 februari 2011

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek