loading
views

Zakelijke dienstverleners stuk positieverLogo CBS21 februari 2011

Het aantal ondernemers in de zakelijke dienstverlening dat verwacht dat de omzet in de komende drie maanden zal toenemen was in februari veel groter dan het aantal dat een afname voorzag. Het saldo kwam uit op +31. Dit is 13 punten hoger dan in januari. De zakelijke dienstverleners zijn al een halfjaar lang optimistisch over hun toekomstige omzet.

Het aantal ondernemers dat een toename van hun personeelssterkte in de komende drie maanden verwacht was in februari groter dan het aantal dat op een afname rekent. In de voorgaande maanden hielden beide groepen elkaar vrijwel in evenwicht. Het oordeel over het economisch klimaat veranderde nauwelijks. Dit blijkt uit gegevens van het CBS.

Minder stijging verwacht
Het aantal zakelijke dienstverleners dat een stijging van de verkoopprijzen verwachtte was minder groot dan in de voorgaande maanden. Meer informatie hierover staat in het artikel “Ondernemers en consumenten verwachten prijsstijgingen”.

Bij de ontwikkelingen en verwachtingen in de zakelijke dienstverlening kunnen seizoeneffecten een rol spelen. Vanwege de beperkte lengte van de reeksen wordt hier nog niet voor gecorrigeerd.

Gerelateerd nieuws
> CBS: uitzendbureaus iets minder positief
> Uitzendbranche zeer optimistisch 2011 in
> Uitzendbranche ziet opnieuw groei in Q3 2010

Bron: CBS, 24 januari 2011

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek