loading
views

CBT training Uitzendmedewerker21 februari 2011

CBT Trainingen & Opleidingen is positief over het wetsvoorstel van minister Kamp (Sociale Zaken) om een registratieplicht in te voeren voor uitzendbureaus.

Kamp wil de wetgeving snel doorvoeren om uitbuiting van (o.a. Poolse) werknemers via malafide uitzendbureaus uit te bannen. CBT Trainingen & Opleidingen stelt dat deze verplichte registratie bij het handelsregister samen moet gaan met strikte naleving van de scholingsverplichting voor uitzendmedewerkers.

Verplichte basiskennis
Sinds 1 januari 2010 zijn uitzendmedewerkers verplicht zich binnen een jaar de basiskennis van het uitzendbureau eigen te maken. Deze verplichting is vastgelegd in de CAO voor Vaste Medewerkers voor Uitzendondernemingen.

SEU diploma
CBT Trainingen & Opleidingen biedt uitzendorganisaties de gelegenheid te voldoen aan de scholingsverplichting middels gerichte opleidingen. De opleidingstrajecten “Uitzendmedewerker” dienen te worden afgesloten met het succesvol behalen van het SEU diploma. SEU staat voor Stichting Examens Uitzendbranche en deze stichting is verantwoordelijk voor het afnemen van het examen uitzendmedewerker.

Kwaliteitsgarantie
CBT Trainingen & Opleidingen: “De uitzendbranche streeft al jaren een professioneel imago na, slechts registratie in het handelsregister van het uitzendbureau is dan ook niet voldoende. De registratie in het handelsregister dient samen te gaan met examinering en registratie bij het SEU. Door de SEU verplichting blijft het niveau van de uitzendmedewerker hoog en het imago van een uitzendbranche goed. Het diploma biedt een kwaliteitsgarantie.”

Opgave
Wilt u zich opgeven voor de opleiding of meer informatie? Neemt u dan contact op met Cynthia Schilstra: cschilstra@cbt-trainingen.com of bel: 06-123 432 64. Kijk ook op www.cbt-trainingen.com/uitzendmedewerker.

Gerelateerd nieuws
> Tempo Team: strikte regelgeving nodig
> Kamp: ‘Baanloze Pool uitzetten’
> PVV wil werkloze Polen het land uit
> Uitzenders voor Kamp-aanpak malafide bureaus
> Minister Kamp wil registratieplicht uitzendbureaus

Bron: Persbericht CBT Trainingen & Opleidingen, 18 februari 2011

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek