loading
views

Kamp: ‘Baanloze Pool uitzetten’

15 februari 2011

Immigranten uit Oost-Europa die hun werk verliezen moeten het land uit of worden tot ongewenst vreemdeling verklaard. Dat betoogt minister Kamp (SZW) in de Telegraaf.

Kamp wil hiermee de greep vergroten op de uitdijende groep buitenlandse werknemers als Polen, Roemenen en Bulgaren, waar moeilijk van te controleren is wat ze hier doen en waar ze wonen.

Verplicht inschrijven
De nieuwe werklieden uit Oost-Europa moeten volgens Kamp in De Telegraaf snel verplicht worden gesteld om zich in de gemeentelijke basisadministratie in te schrijven. Kamp: “Arbeiders die hier wonen kunnen op die manier betalen voor de voorzieningen waar ze gebruik van maken”, en “Bovendien is het met zo’n inschrijving gemakkelijker om te controleren of die werknemers behoorlijk gehuisvest zijn.”

Samenwerking met uitzendbureaus
Kamp wil met uitzendorganisaties bekijken of bij het verstrekken van het burgerservicenummer aan de nieuwe werklieden, onmiddellijk een gemeentelijke inschrijving kan worden gekoppeld.

PVV-Kamerlid Louis Bontes
Kamp sluit hiermee aan bij de oproep van PVV-Kamerlid Louis Bontes om Oost-Europeanen die zonder inkomsten in Nederland verblijven het land uit te zetten.

Bron: ‘Baanloze Pool uitzetten’ Telegraaf, 15 februari 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek