loading
views

Bedrijven bezuinigen niet op opleiding in 2011

14 februari 2011

Ruim 64 procent van de Nederlandse organisaties geeft aan dat het opleidingsbudget voor 2011 gelijk is gebleven of zelfs is gestegen ten opzichte van het niveau van voor de crisis (het niveau van 2008). Ruim honderd HR-managers beantwoordden onlangs in opdracht van ISBW Opleiding & Training, onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep, een aantal online vragen met betrekking tot hun opleidingsbudget voor 2011.

Voor 17,5 procent van de ondervraagden is er een stijging van het opleidingsbudget begroot ten opzichte van 2010. Voor een derde van de verantwoordelijke managers geldt zelfs een stijging van meer dan vijftien procent van het opleidingsbudget.

Ontwikkeling eigen medewerkers
De ontwikkeling van eigen medewerkers door middel van opleiding blijkt voor veel organisaties nog steeds uitermate belangrijk. De twee voornaamste redenen die hiervoor worden gegeven zijn de toename van het strategisch belang van goed opgeleid personeel en de veranderende taken en verantwoordelijkheden van medewerkers, die nieuwe kennis en vaardigheden vereisen. Ruim zestig procent van de ondervraagden geeft aan dat de kosten van opleiding en training volledig voor rekening van de werkgever komen.

Investeren in kennis

Else Slegers, algemeen directeur van ISBW: “Wij hebben de afgelopen twee jaar gemerkt dat Nederlandse organisaties bereid blijven om te investeren in de ontwikkeling van hun werknemers en dit onderzoek bevestigt dat. De uittocht van de babyboomgeneratie speelt hierbij volgens mij een belangrijke rol. Om te voorkomen dat organisaties in de komende decennia alle kennis en expertise zien wegvloeien, is het belangrijk om al in een vroeg stadium die kennis te inventariseren, te verrijken en op te slaan. Daarnaast investeren steeds meer organisaties in verbetering van hun processen en kwaliteit. Het afgelopen kwartaal zien we dan ook een toenemende belangstelling voor opleidingen op het gebied van kwaliteitsmanagement.”

Gerelateerd nieuws
> Energiesector tekort aan gekwalificeerd personeel
> 1500 Engineers en Constructors nodig

Bron: fd.nl, 24 januari 2011


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek