loading
views

Monster: vacatureaanbod januari daalt lichtLogo Monsterboard9 februari 2011

De Monster Employment Index Nederland nam in januari licht af. Het online vacatureaanbod steeg op jaarbasis met 7 procent, terwijl de Index ten opzichte van december een daling van 3 procent vertoonde.

De sector Sociale Zaken en Gezondheid zag de scherpste glijers, zowel op maandbasis (-7%) als op jaarbasis (-24%). Sectoren Transport, Post en Logistiek kenden de sterkste groei op jaarbasis (+29%), terwijl de groei op maandbasis licht daalde (-5%).

Relatief sterkte Index
De 3 procent daling van de Monster Employment Index ten opzichte van december was een relatief sterke start gezien de historisch meer dramatische december-januari dalingen van de Index, aldus Monsterboard. De index steeg op jaarbasis van 83 naar 89 punten en daalde ten opzichte van de vorige maand van 92 naar 89 punten.

Per sector
Onderzoek en ontwikkeling kende met een stijging van 8% (85 naar 92 punten) de sterkste maandelijkse groei. Op jaarbasis zag de sector een toename van 12% (82 naar 92 punten). Ook IT (van +8% naar +9%) and engineering (van +4% naar +6%) kenden groei over dezelfde periode.

Per provincie

Friesland noteerde de sterkste dip in januari, terwijl Limburg de grootste jaarlijkse groei vertoonde.

Download Monster Employment Index januari 2011 »

Gerelateerd nieuws
> Monster: vacatureaanbod in 2010 licht gegroeid
> Monster: vacatureaanbod november stijgt licht
> Monster: vacatureaanbod oktober stijgt licht


Bron: Monsterboard, 9 februari 2011

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek