loading
views

DIT Bouw en Techniek neemt Larex over

Logo

7 februari 2011

DIT Bouw en Techniek neemt Larex Personeelsbemiddeling over.

Op 7 februari 2011 is hierover tussen partijen overeenstemming bereikt.

Versterking positie, toegang tot Oost-Europees personeel
DIT geeft hiermee inhoud aan de strategie om haar positie in de markt voor uitzenden en detacheren binnen de Bouw en Techniek verder te versterken. Via het wervingsnetwerk van Larex in diverse Oost-Europese landen krijgt DIT direct toegang tot een extra aanbod van gekwalificeerde buitenlandse vakkrachten, terwijl Larex toegang krijgt tot Nederlands geschoold vakpersoneel en het uitgebreide vestigingsnetwerk van DIT.

Geschoold personeel nodig
De samenvoeging past in de lange termijn visie van de onderneming dat de technische sector in Nederland in de komende jaren zal worden geconfronteerd met een structureel en groeiend tekort aan geschoold personeel. De toegang tot gekwalificeerd personeel wordt daardoor een cruciale factor voor succes.

De combinatie heeft een omvang van ongeveer € 100 miljoen. Klanten kunnen worden bediend op het gebied van zowel Nederlands- als buitenlands vakpersoneel. Beide organisaties blijven zelfstandig in de markt actief.

Profiel van Larex
Larex bemiddelt in technische vakkrachten uit diverse Europeese landen en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen.

De huidige directeur-eigenaar van Larex, Patrick König, zal toetreden als aandeelhouder van de nieuwe groep. Daarnaast zal hij de dagelijkse leiding over Larex blijven voeren en toetreden tot de directie van de groep.

Bron: DIT, 7 februari 2011

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek