loading
views

USG People: “Vakbond gooit flexmarkt te grabbel”Logo USG People3 februari 2011

Leo Houwen, corporate vice president USG People, merkt vandaag op in het FD (Opinie) dat de vakbonden FNV en CNV een vast contract voor onbetaalde tijd voor de gehele beroepsbevolking als het hoogst haalbare doel willen.

Houwen vraagt zich het volgende af: “Waarom willen de vakbonden terug naar een situatie uit de jaren zeventig toen flexwerken louter gekoppeld was aan uitzendkrachten inzetten ter vervanging van zieken en opvang van werkpieken? Hebben zij echt niet meegekregen dat de tijden zijn veranderd? Dat enorme veranderingen hebben plaatsgevonden in niet alleen de omvang, maar ook de samenstelling van de uitzendpopulatie, zoals ook recent onderzoek in opdracht van de Algemene Bond Uitzendondernemingen heeft uitgewezen?”.

Houwen: “Zeer bewust bagatelliseren zij daarmee de professionele flexmarkt in ons land”.

Te grabbel gooien
Houwen: “Nederland wordt wereldwijd gezien als gidsland voor uitzendarbeid. Als een land waar een grote groep flexwerkers veel bescherming geniet en mogelijkheden kent. Met de strijdtocht van FNV en CNV tegen de flexibele arbeidsmarkt wordt deze positie te grabbel gegooid.”

Zie voor het gehele opiniestuk in het FD: Meer »

Gerelateerd nieuws
> Flexwerk is niet minder
> FNV start meldpunt van vast naar flex
> NBBU: FNV leunt teveel op oude waarden
> VNO-NCW boos op FNV over flexwerk
> Vakbonden: flexibilisering is doorgeschoten

Bron: FD, 3 februari 2011

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek