loading
views

Acture: uitzendkracht binnen 5 dagen aan het werkNaar website Acture3 februari 2011

Acture, private uitvoerder van de ziektewet voor uitzendbureaus, heeft het afgelopen jaar haar omzet zien verdriedubbelen. Maar liefst tien van de twintig grote uitzendorganisaties besloten om de uitvoering van de ziektewet voortaan bij Acture onder te brengen en niet bij het UWV.

Gemiddeld zijn uitzendkrachten via Acture weer binnen vijf dagen aan het werk. Dit meldt Acture donderdag in een persbericht.

Besparing over loonsom
Uitzendorganisaties kunnen daardoor weer snel deze uitzendkrachten inzetten en besparen zo’n 1% over de loonsom. Binnen een jaar is Acture verantwoordelijk geworden om voor ruim 40.000 uitzendkrachten de ziektewet uit te voeren en ‘beheert’ het zo’n € 750 miljoen van de loonsom.

Risico keuze
Maudie Derks, commercieel directeur van Acture: “De samenleving is veel geld kwijt aan zieke uitzendkrachten. Mensen willen liever niet ziek zijn, ze willen werken. De huidige wijze van uitvoering van de Ziektewet houdt mensen te lang thuis. Uitzendkrachten kunnen snel weer worden ingezet. Dit alles door een actieve en goede begeleiding. Wat voor reguliere werkgevers al jaren geldt (wet poortwachter en verantwoordelijkheid) gaat nu ook in de uitzendwereld z’n weg vinden en dat is hoopvol voor uitzendkrachten en ondernemers. De uitzendbranche heeft nu een keuze. Door zelf haar rekening en risico te bepalen kan de branche zowel kwalitatief als financieel voordeel realiseren”.

Olympia: continuïteit in personeelsbezetting

Jelle Bultsma, Algemeen Directeur van Olympia Uitzendbureau: “De belangrijkste reden om samen te gaan werken met Acture was dat we daarmee onze dienstverlening naar klanten verder konden verbeteren. We bieden nu nog meer continuïteit in personeelsbezetting. Daarnaast bieden we onze uitzendkrachten een meer persoonlijke benadering, waarbij beter wordt geluisterd en de best passende begeleiding gegeven kan worden. Bijkomend voordeel is dat de oorzaken van het ziekteverzuim nu beter boven tafel komen. Met die informatie kunnen we met onze klanten het gesprek aangaan hoe eventuele oorzaken van ziekteverzuim weg te nemen zijn. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten. Bij de keuze voor Acture speelden overigens ook een rol dat wij als franchiseorganisatie graag met samen met organisaties die net zo ondernemend zijn als wijzelf, kwaliteit leveren en beloftes waarmaken.”

Over ziektewet en uitzendkrachten
“Een uitzendbureau maakt automatisch gebruik van de vangnetregeling van het UWV wanneer een uitzendkracht ziek wordt. Na de ziekmelding neemt het UWV de ziekengelduitbetaling over. Een uitzendbureau dat Eigen Risicodrager wordt, stapt uit de vangnetregeling en wordt zelf verantwoordelijk voor de uitbetaling van het ziekengeld. Dit scheelt premie, maar maakt het bureau tegelijkertijd verantwoordelijk voor het uit te betalen ziekengeld zonder dat daar een eindbedrag op zit. In theorie kan dit dus een behoorlijk risico betekenen. De huidige dienstverleners in de private markt proberen dit risico door een uitstekende uitvoering zo goed mogelijk te reduceren. Acture heeft dit risico afgedekt bij De Goudse Verzekeringen. Om Eigen Risicodrager te worden moet een aantal zaken worden geregeld. Het belangrijkste is dat de overstap naar Eigen Risicodragerschap op twee momenten in het jaar kan plaatsvinden, per 1 juli en per 1 januari. Daarvoor dient drie maanden daaraan voorafgaand de aanvraag te worden ingediend, dus uiterlijk voor 1 april of 1 oktober.”

Gerelateerd nieuws
> Acture werkt samen met Goudse Verzekeringen
> Samenwerking Centraal Beheer Achmea en FlexService: Verzuimverzekering
> Acture – dienstverlener Eigen Risicodragers ziektewet

Bron: Acture, 3 februari 2011

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek