loading
views

StepStone: vacatures vaker gezocht via mobielLogo StepStone18 november 2010

Ondanks het feit dat meer mensen vacatures zoeken met hun mobiele telefoons, zou de overgrote meerderheid van werkzoekenden ( 77%) nooit solliciteren via hun mobiele telefoon.

Dat blijkt uit een internationale poll die is uitgevoerd door carrièresite www.stepstone.nl in acht Europese landen met 6.500 respondenten.

Wel meer vacatures gezocht via mobiele telefoon
Ondanks het feit dat meer mensen vacatures zoeken met hun mobiele telefoons, zegt maar 23% dat ze hun sollicitatie ook via hun telefoon zouden versturen. De interessante vacature wordt door 81% van de Europese werkzoekenden liever via hun mobiel doorgestuurd naar hun thuiscomputer of laptop om vanaf die PC te solliciteren. De kandidaten vinden een sollicitatie zo belangrijk dat ze graag de tijd nemen om alles goed door te lopen en te controleren, blijkt uit de poll.

iPhone Job App
“De resultaten van de poll bevestigen dat kandidaten het solliciteren erg serieus nemen. Het is logisch dat ze dan de tijd willen nemen om een goede motivatiebrief te schrijven met hun PC of laptop. StepStone heeft de Job App for iPhone een paar weken geleden gelanceerd en we zien inderdaad dat meer dan 5.000 mensen hun iPhone al gebruiken om via StepStone naar vacatures te zoeken. Daarom hebben we het heel eenvoudig gemaakt om een interessante vacature via de I-phone door te sturen naar een e-mailadres,” aldus Piet Derriks, directeur van StepStone Nederland.

Internationale verschillen
De resultaten komen voor bijna alle landen ongeveer overeen. Er zijn wel wat verschillen. Zo zijn de Duitse en Oostenrijkse werkzoekenden het minst enthousiast over het mobiel solliciteren met 90% die er “nee” tegen zegt. In Frankrijk daarentegen is de acceptatie het grootst met 36% die “ja” zegt.

Gerelateerd nieuws
> Vacatures zoeken via mobiel niet populair
> StepStone vergroot bereik met 9 partnerships
> Nieuwe directeur StepStone Nederland

Bron: StepStone, 18 november 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek