loading
views

Unique: aantal vakantiekrachten verdrievoudigdLogo Unique20 juli 2010

In vergelijking met 2009 is er dit jaar een flinke stijging te zien in de vraag naar vakantiekrachten. Dat signaleert Unique op haar website Vakantiewerk.nl.

Op deze website komt vraag en aanbod van vakantiewerk bij elkaar, waarna het uitzendbureau zorg draagt voor de juiste match. Ten opzichte van 2009 zijn er nu al drie keer zoveel plaatsingen gerealiseerd.

Vakantiewerk.nl
Deze stijging is vooral te zien in het aantal administratieve banen. Ook het aantal banen in de recreatie en horeca/catering is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Tot slot is op Vakantiewerk.nl zichtbaar dat de banen steeds diverser worden, zo worden er ook meer functies aangemeld voor werk in het buitenland, bijvoorbeeld op een camping.

Aanbod is groter dan vraag
“Er is al met al nog wel meer aanbod dan vraag naar vakantiewerk”, stelt Jeannine Peek, algemeen directeur van Unique, vast. “Om deze reden geven de werkzoekenden aan dat zij op zich alles willen aanpakken. Mochten ze het echter voor het zeggen hebben, dan willen zij het liefst een baan waarin zij zich kunnen ontwikkelen of een ‘leuke’ baan zoals in de recreatie. Wij, als grootste specialist in de bemiddeling voor office personeel, zijn natuurlijk de aangewezen organisatie om uitzendmedewerkers in te zetten op tijdelijke kantoorfuncties. Op deze vakantiewerkplekken ervaren jongeren wat het is om specialist in de bemiddeling voor office personeel, zijn natuurlijk de aangewezen organisatie om uitzendmedewerkers in te zetten op tijdelijke kantoorfuncties. Op deze vakantiewerkplekken ervaren jongeren wat het is om in een zakelijke omgeving te werken en doen zij op deze manier vast ervaring op.”

Gerelateerd nieuws
> ArboFlexbulletin 8 – vakantiewerk uitzendkrachten
> Verloning van vakantiekrachten
> Vakcentrales tegen nieuwe vakantiewet
> Unique: werknemer ziet zomerperiode 2010 zonniger in
> Unique: meer zin in werk na vakantie

Bron: Unique, 20 juli 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek