loading
views

CBS: stemming uitzendbranche sterk verbeterdLogo CBS25 mei 2010

Het aantal ondernemers in de zakelijke dienstverlening dat verwacht dat de omzet in de komende drie maanden zal stijgen was in mei groter dan het aantal dat een afname voorziet.

Het verschil was echter minder groot dan in de voorafgaande maand. Het saldo kwam in mei uit op +12 procent, tegen +22 procent in april.

Meer personeel
Het oordeel van de zakelijke dienstverleners over het economisch klimaat verbeterde verder. De verwachtingen van de ondernemers over de toekomstige werkgelegenheid waren voor het eerst in anderhalf jaar positief. Het aantal zakelijke dienstverleners dat verwachtte de komende drie maanden meer personeel in dienst te hebben was in mei iets groter dan het aantal dat een afname van de personeelssterkte voorzag. Het saldo bedroeg +3 procent.

Optimisme onder uitzenders
De stemming in de uitzendbranche is in korte tijd sterk verbeterd. De ondernemers waren in mei zeer optimistisch over de verwachte ontwikkeling van hun omzet, de toekomstige personeelssterkte en het economisch klimaat. Bij de ontwikkelingen en verwachtingen in de zakelijke dienstverlening kunnen seizoenseffecten een rol spelen. Vanwege de beperkte lengte van de reeksen is hier nog niet voor gecorrigeerd.

Gerelateerd nieuws
> ABU week 13-16: omzetdaling 3%
> Kelly Services 1e Q 2010: + 8% omzet
> Stemming zakelijke dienstverleners slaat om

Bron: CBS, 25 mei 2010FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek