loading
views

Aanslag op Randstadvestiging Frankfurt3 februari 2010

Een aanslag op een Randstadvestiging in Frankfurt in de nacht van zondag op maandag 1 februari is opgeëist door Bewegung Morgenlicht. Er is materiële schade. 

In een brief aan tabloid Bild protesteert de beweging tegen uitzendwerk als ‘moderne slavernij’, die ‘(…) immoreel is, ingaat tegen het fatsoen en is gericht op het uitbuiten van mensen’.

Brandweer snel ter plekke
Politiewoordvoerder Alexander Loehr meldt in Bild: “Een aantal gemaskerde mensen wierp rond middernacht een kleine benzinebom in de brievenbus van Randstad Duitsland. Door het vuur sprong een ruit en ontstond rookschade.” De brandweer was binnen enkele minuten ter plekke, waardoor de schade beperkt bleef tot 15.000 euro. Er raakte niemand  gewond.

Schlecker Scandal
Er is een mogelijk, maar niet-bevestigd verband met het recente ‘Schlecker Scandal’, waarin Europa’s grootste drogisterijketen een groot aantal mensen ontsloeg en via een in-house uitzendbureau inhuurde tegen lagere kosten.

Paraatheid
Duitse veiligheidsinstanties zijn in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Bewegung Morgenlicht was eerder verantwoordelijk voor een aanslag op een bank in Frankfurt en bedreigde de Hessense deelstaatpresident Roland Koch in januari per brief met een bomaanslag. De autoriteiten vrezen dat de beweging zou kunnen uitgroeien tot een moderne versie van de Baader Meinhof Gruppe, die Duitsland in de jaren zeventig ernstig ontwrichtte.

Randstad geeft geen commentaar omdat de politie de zaak in onderzoek heeft.

Bron: Frankfurter Allgemeine Zeitung, 1 februari 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek