loading
views

Monster: vacatureaanbod november daalt weerLogo Monsterboard8 december 2009

Het gemiddelde online vacatureaanbod daalt in november opnieuw licht. De opleving van vorige maand zet daarmee niet door. De gezondheidszorg kent de grootste afname, de bouw kent daarentegen voor het eerst sinds lange tijd een toename.

Dit blijkt uit de Monster Employment Index die Monsterboard vandaag publiceerde. Ondanks de lichte daling in november, verwacht Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard, dat recruitmentactiviteiten niet verder zullen afnemen en dat de markt stabieler wordt.

Gezondheidszorg daalt meest
Het online vacatureaanbod daalde met 1 punt naar een niveau van 87 punten. Gezondheidszorg zag met 24 punten de grootste afname. Op langetermijn groeit de sector echter wel. Het aantal vacatures in de Onderwijs sector daalde met 10 punten en met 44 punten op jaarbasis.

MEI november 2009

Juridische sector stijgt meest
Monster noteerde sinds december 2008 voor het eerst een stijging van vacatures in de bouwsector, van 4 punten. Ook de sectoren techniek, HR, marketing, PR & media en research & development zagen een groeiend aantal vacatures. De juridische sector won het meest aan vacatures, met 6 punten.

Index 7 landen Europa
Monster noteerde in Europa een minimale toename van de index met één punt. Zweden kende de grootste toename van het online vacatureaanbod. Na drie maanden stijging op rij, kwam het totaal nu met 11 punten erbij naar 114. In Groot-Brittannië en Italië was sprake van een kleine opleving. Alleen in Nederland en Frankrijk was een lichte afname van het aantal vacatures te zien.

Gerelateerd nieuws
> Monster: vacatureaanbod oktober stijgt licht

Bron: Monster Index Nederland en Europa, 8 december 2009FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek