loading
views

SER-advies AOW mislukt

30 september 2009

Voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft op een persconferentie in Den Haag bekendgemaakt geen vertrouwen meer te hebben in de mogelijkheid met de bonden tot een akkoord te komen.

Vakcentrales FNV, CNV en MHP hebben in de SER tot het laatst toe geprobeerd tot een sociale oplossing te komen voor de AOW. Dat bleek vanmiddag tijdens een persconferentie in Amsterdam. FNV-voorzitter Agnes Jongerius noemde de werkgevers “onfatsoenlijk”. Ze zei er op te rekenen dat de werkgevers niet worden beloond door het kabinet voor het veroorzaken van de breuk.

AOW en pensioen
In de voorstellen van de vakcentrales wordt de AOW flexibel: mensen kunnen tussen 65 en 70 jaar zelf kiezen wanneer ze hun AOW laten ingaan. De keuzevrijheid sluit aan bij de wens van de PvdA om werknemers in zware beroepen de mogelijkheid te geven met 65 jaar te stoppen. De voorstellen van de werkgevers komen overeen met het AOW-plan van minister Donner, om de AOW-leeftijd over de hele linie te verhogen van 65 naar 67 jaar. Werkgevers willen bovendien dat de jaarlijkse pensioenopbouw wordt verminderd zodat werknemers pas op hun 67ste jaar op het gewenste pensioen uitkomen.

Bron: fd.nl, 30 september 2009 en FNV, 30 september 2009

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek