loading
views

FNV: ‘rode kaart werkgevers’ wegens ‘AOW-elleboog’

24 september 2009

Bernard Wientjes, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW, stelde afgelopen maandag in het Financieele Dagblad dat niet alleen de AOW-leeftijd, maar ook de leeftijd voor de aanvullende pensioenen én ontslag omhoog moet.

Deze “Elleboog van de Week” richting de vakbeweging zal zeker invloed hebben op de looneis van FNV, aldus voorzitter Van der Kolk. “Werkgevers krijgen de rekening gepresenteerd van het AOW-gat dat ze zelf slaan.” Er hangt per werknemers een prijskaartje van 800 euro aan een verhoging van de AOW-leeftijd, aldus FNV. “Op een elleboogstoot staat maar één straf: de rode kaart.”

Verhoging AOW- en pensioenleeftijd
“Schaamteloos”, noemt Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten, in zijn Hyvesblog de houding van werkgevers in de discussie over de AOW-leeftijd. “Eerst de AOW-leeftijd verhogen, dan valt niet meer te ontkomen aan een verhoging van de pensioenleeftijd.”

Alternatief verhoging AOW-leeftijd
Door hun draai in de AOW-discussie hebben de werkgevers de stekker uit het sociaal akkoord getrokken, vindt Van der Kolk. In maart sprak de FNV met de werkgevers in het sociaal akkoord af dat zij samen in de Socaal Economische Raad (SER) zouden werken aan een alternatief voor de kabinetsplannen om de AOW-leeftijd naar 67 jaar te verhogen.

Bron: fnv.nl, 24 september 2009

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek