loading
views

SZW-debat: flexibel met pensioen en employability


 
| Pensioen » |
 

23 september 2009

“Ook werkgevers en pensioenfondsen zullen moeten meedoen voor een omslag in het denken over werken en ouder worden,” aldus een deelnemer aan de discussiegroep over de AOW-verhoging die SZW maandagavond 22 september organiseerde in Breda.

Mensen die via de SZW-site hebben gereageerd op de plannen van het kabinet de AOW-leeftijd te verhogen naar 67 jaar praatten hierover met minister Donner en staatsecretaris Klijnsma. Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de Nederlanders weliswaar begrip heeft voor de verhoging, maar veel mensen zijn bezorgd over de gevolgen.

Flexibel met pensioen en employability
“Als het moet komen werkgevers vanzelf met oplossingen”, verwacht een arbeidsdeskundige. Werkgevers zullen door de ook naderende ontgroening vanzelf moeten kijken hoe mensen langer mee kunnen; er zijn straks domweg te weinig jongeren. Deelnemers aan de discussie zien oplossingen in flexibel met pensioen kunnen gaan en flexibeler kunnen werken. Maar ook door veel meer te doen aan ‘employability’: mensen boven de vijftig ook blijven scholen, mobiliteitscentra gebruiken om mensen met een zwaar beroep naar lichter werk te helpen, zodat we niet hoeven toestaan dat een beroep mensen sloopt.

Debat
Het debat in Breda was het derde door het ministerie van SZW georganiseerde gesprek met de samenleving over de voorgenomen verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. De eerdere bijeenkomsten vonden plaats in Den Haag en Amersfoort.

Gerelateerd nieuws
> PvdA: geen verhoging AOW-leeftijd zware beroepen
> FNV: alternatieven verhoging AOW-leeftijd

Bron: SZW, 23 september 2009FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek