loading
views

Landelijke banenmarkt in teken van kansen



10 september 2009

De Landelijke Banenmarkt 2009 op donderdag 1 oktober staat dit jaar in het teken van kansen. Deze zevende Landelijke Banenmarkt wordt georganiseerd door UWV Werkbedrijf, samen met de gemeenten, voor werkzoekenden, maar ook voor werkgevers.

Ondanks de sombere economische tijden zijn er nog steeds sectoren en bedrijven met vacatures. Het gaat nu om goede ‘matching’. Voor bedrijven en organisaties is de Landelijke Banenmarkt een uitgelezen kans om in contact te komen met mensen die geïnteresseerd zijn in werk waar zij nog niet aan hadden gedacht. UWV WERKbedrijf en de gemeenten mikken op 100.000 bezoekers in heel Nederland.

Competentietesten en scholingsmogelijkheden
De Landelijke Banenmarkt is voor werkzoekenden een gelegenheid kansen te vergroten. De standhouders zijn met name bedrijven en organisaties die daadwerkelijk vacatures hebben of leerwerkbanen. Bovendien kunnen werkzoekenden op de Landelijke Banenmarkt meer informatie krijgen over competentietesten en scholingsmogelijkheden.

‘Ik laat me zien’
Met de campagne ‘Ik laat me zien’ roepen de Werkpleinen en vestigingen van UWV WERKbedrijf werkzoekenden én werkgevers op om ‘zich te laten zien’. De werkzoekenden kunnen hun talenten tonen, laten zien dat zij hun horizon kunnen verbreden. De werkgevers kunnen zich laten zien in direct contact met werkzoekenden en tonen dat zij openstaan voor werkzoekenden die misschien op het eerste oog niet perfect passen (opleiding/werkervaring), maar wel de competenties hebben om de vacature(s) te vervullen. Voor beide geldt: schep en pak kansen die er ondanks de economische situatie nog zijn.

Tijd en plaats
De Landelijke Banenmarkt vindt donderdag 1 oktober tussen 14 en 20 uur plaats op alle 127 vestigingen van UWV Werkbedrijf en Werkpleinen. Soms gebeurt dat geclusterd; kijk voor de dichtstbijzijnde locatie op werk.nl. Op deze site ook meer informatie over de banenmarkt.

Gerelateerd nieuws
> Landelijke Banenmarkt 2009
> Gratis vacature presenteren op Landelijke Banenmarkt
> Meer dan 100.000 vacatures op Landelijke Banenmarkt

Bron: UWV, 10 september 2009



FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek