loading
views

Mobiliteitscentra voorkomen ontslag 7300 werknemersLogo SZW
9 september 2009

Mobiliteitscentra hebben 7272 met ontslag bedreigde werknemers in de eerste zeven maanden van dit jaar aan ander werk geholpen voordat ze daadwerkelijk werkloos werden.

Ruim 52.000 werknemers konden na ontslag binnen drie maanden werkloosheid aan ander werk worden geholpen. “Op de arbeidsmarkt zijn er nog altijd meer mensen die van baan verwisselen, dan die een baan zonder perspectief verliezen”, aldus minister Donner 4 september op het Ondernemersgala van VNO-NCW Noord. “Er zijn vacatures, er is groei bij bedrijven en er is nieuwe vraag.”

Mobiliteitscentra
Eind vorig jaar is het kabinet wegens de crisis begonnen 33 mobiliteitscentra in te richten, waar onder meer gemeenten, uitkeringsinstituut UWV, werkgevers en scholingsinstellingen samenwerken om werklozen en met ontslag bedreigde werknemers zo snel mogelijk (elders) aan de slag te krijgen. Sinds 1 maart zijn alle 33 centra operationeel. In juni werd al bekend dat de centra in de eerste vijf maanden ongeveer vijfduizend werknemers voor ontslag hadden behoed.

Gerelateerd nieuws
> 33 mobiliteitscentra gerealiseerd
> Meer mobiliteitscentra voor werk naar werk

Bron: SZW, 7 september 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek