loading
views

Unique: crisis geen invloed op voorkeur werkomgevingLogo Unique8 september 2009

De economische crisis heeft geen invloed op de voorkeur van werknemers om in een bepaalde bedrijfsomgeving te werken. Evenals in februari 2008 werkt de helft van de werknemers in Nederland het liefst voor een klein bedrijf met maximaal vijftig werknemers.

Deze conclusie komt voort uit een internetonderzoek van Unique Uitzendburo onder ruim 750 werknemers. Om te onderzoeken of de crisis van invloed is op de voorkeur voor de werkomgeving heeft het uitzendbureau dit onderzoek, in navolging op het onderzoek uit februari 2008, opnieuw uitgevoerd.

Voorkeur kleine bedrijfsomgeving
De resultaten van het recent afgesloten onderzoek naar de voorkeur van de werkomgeving blijken gelijk te zijn aan de uitkomsten van het internetonderzoek uit februari 2008. Unique stelde werknemers in die periode net als nu de vraag: “In wat voor bedrijfsomgeving werk je het liefst?” Op de tweede plaats (dertig procent) staat een middelgroot bedrijf met vijftig tot 250 medewerkers. De overige twintig procent kiest, net als in 2008, voor een groot bedrijf met minimaal 250 werknemers.

Voorkeur klein- of middelgroot bedrijf
“Dit is een van de weinige werkgerelateerde onderwerpen waar de crisis geen invloed op heeft gehad”, stelt Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique. “Zowel in grote als in kleine organisaties bestaat er in deze tijd een groter risico voor werknemers om hun baan te verliezen. Dit blijkt dan ook niet van invloed op de keuze van de omvang van de organisatie. Wij, als gespecialiseerde uitzendorganisatie voor ondernemers, ondervinden in de dagelijkse praktijk ook dat kandidaten hun voorkeur uitspreken voor een klein- of middelgroot bedrijf. Deze uitkomst sluit dan ook goed aan bij onze ervaring.”

Gerelateerd nieuws
> Vakantiewerkers massaal aan de slag ondanks crisis
> Unique Uitzendburo start MKB Marktmonitor 2009

Bron: Unique, 8 september 2009FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek