loading
views

Monster: online vacaturedip, stabilisatie op jaarbasisLogo Monsterboard8 september 2009

Het online vacatureaanbod vertoont na een opleving in juli een dip in de maand augustus. De index is met drie punten gedaald naar 90 punten. Desondanks zijn op jaarbasis tekenen van stabilisatie te bespeuren. De sectoren gezondheid en landbouw vertonen de meest positieve trends.

Zo blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl: “De recente resultaten van online recruitment in Nederland wijzen erop dat Nederlandse bedrijven terughoudend blijven in het uitbreiden van hun personeelsbestand, ondanks de stabilisatie van de verslechterde economie. Het zal nog wel even duren voordat dit verandert.”

Stijging
De enige stijging van het vacatureaanbod op een maandelijkse termijn, was te zien bij marketing, PR & media, met een lichte toename van 1 punt. Na twaalf maanden daling betekent dit eindelijk een opwaartse beweging vanuit de stabilisatie in juli. De sectoren gezondheidszorg en landbouw & visserij registreerden een toename van het vacatureaanbod ten opzichte van vorig jaar augustus. Voor de juridische sector bleef de Index in augustus onveranderd. In de overige sectoren daalde het vacatureaanbod verder.

Monster Employment Index

Daling

De zakelijke dienstverlening zag in augustus de grootste daling onder de sectoren. De afname van 11 punten (9 procent) brak daarmee de opwaartse trend van de laatste twee maanden. Van de provincies kende Friesland de grootste daling aan online vacatures, terwijl Zeeland en Noord-Brabant als enige provincies het aantal vacatures zag groeien.

Vacatureaanbod Europa
De Europese Index daalde in augustus 1 punt minder dan de Nederlandse, naar 100 punten. Het online vacatureaabond nam alleen in Duitsland licht toe, waar de Index steeg met 1 punt. Frankrijk liet met 10 punten de grootste daling van het vacatureaanbod zien, gevolgd door Zweden (-9) en Italië (-7). De Index voor online vacatures in België (-2) en Groot-Brittannië (-1) daalden licht.

Monster Employment Index Augustus 2009 »

Gerelateerd nieuws
> Monster: online vacatureaanbod stijgt weer
> Monster: daling online vacatures met 37%
> Daling vacatureaanbod zwakt af
> Online vacatures naar laagste punt in 3 jaar

Bron: Monster, 8 september 2009FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek