loading
views

Interview met Knollenstein: vacatures snel en goed adverteren

2 september 2009

Interview met Willem-Paul Stuurman, directeur van Knollenstein
Knollenstein is specialist in eenvoudig en geautomatiseerd adverteren van vacatures èn producten. logo Knollenstein

Vacatures adverteren is een vak
Hoe bereik je iedereen? Bij Werving & Selectie gaat het erom vacatures onder de aandacht krijgen bij de juiste persoon met de juiste opleiding en ervaring voor precies die ene job bij dat ene bedrijf. Bij het adverteren van deze vacatures komt inmiddels veel meer kijken dan geautomatiseerd teksten in jobboards importeren. Het is een vak geworden, waarvoor in technisch en commercieel opzicht maatwerk en wendbaarheid nodig is. Het is niet meer alleen de tekst met de functie-omschrijving, het zijn echte advertenties geworden, die in meerdere media worden geplaatst.

Willem-Paul Stuurman Wonderlijke naam?
Willem-Paul Stuurman, directeur, bedenker en technisch brein achter Knollenstein is er van doordrongen dat dit om gevarieerde middelen en techniek vraagt. Hij anticipeert voortdurend op de veranderende markt van Werving & Selectie. Hoe kwam hij aan de toch wel wonderlijke bedrijfsnaam? We krijgen automatisch associaties met de fantasiewereld van Harry Potter en Olie B. Bommel. “Dat is ook de bedoeling. De naam klinkt als een toverfabriek: stop er ingredienten in en er komt een jobcampaign op maat uit. Wij bieden zakelijke, inventieve oplossingen om iedereen te bereiken via arbeidscommunicatie op maat,” aldus Stuurman.

Expres gekozen
“De naam is expres als opvallende merknaam gekozen. Het is een naam die blijft hangen – wat je er ook van vindt – en die menigmaal aanknopingspunt blijkt te zijn voor een gesprek.”


Bereik ze allemaal
Zo’n zeven jaar geleden ontdekte Stuurman, afkomstig van PinkRoccade, dat er nog geen systeem was ontwikkeld voor het geautomatiseerd plaatsen van vacatures op meerdere jobboards. Daarom begon hij zelf daarvoor de technologie te ontwikkelen. Dat was het begin van Knollenstein. De eerste drie jaar werkte Stuurman aan de techniek in een tijd die net als de huidige werd gekenmerkt door een recessie. Hij werd vanaf het begin gedwongen om zijn product te ontwikkelen in voortdurend gevecht met de markt. Nu kan hij met recht zeggen dat hij een gedegen technisch en commercieel product heeft neergezet met een gebruiksvriendelijke, elegante interface. In de laatste versie van de applicatie kunnen klanten ‘live’ alle wijzigingen en reacties op hun vacatureplaatsingen volgen. Knollenstein bestaat inmiddels uit zeven medewerkers waaronder een eigen helpdesk-team en commerciële medewerkers. Hij denkt over uitbreiding van zijn werkterrein naar China en het Verenigd Koninkrijk omdat daar vraag is naar deze specifieke technologie.

Bannering op sociale netwerken
Plaatsing van vacatures op jobboards is gericht op kandidaten die actief op zoek zijn naar werk. Knollenstein biedt nu ook de middelen om vacatures te adverteren voor kandidaten die niet of latent op zoek zijn naar werk. Die struinen niet de jobboards af maar zijn wel te bereiken via bannering op MSN of sociale netwerken zoals Hyves of LinkedIn. “Werving & selectiebureaus worden in deze tijd gevraagd voor de moeilijk invulbare vacatures. Dat lukt je niet met alleen de jobboards, dan moet je banneren”. De term “jobboard” valt ook steeds minder bij Knollenstein, liever spreekt men over “channels”. Net als in de reclamewereld kijk je steeds welk kanaal het effectiefst is om je doelgroep te bereiken.

W.P.Stuurman, Knollenstein


In Store tv-schermen
Naast dat belangrijke uitgangspunt heeft Knollenstein er nog een: het moet wel eenvoudig zijn, en zo veel mogelijk automatisch. Via een klik kunnen klanten nu ook met Knollenstein gebruik maken van bureaus die op maat vacatures adverteren. Voor het bepalen van specifieke campaigns per klant, werkt Knollenstein bijvoorbeeld samen met gespecialiseerde bureaus, zoals Intelligence Group, die op verzoek advies geven over de juiste vorm van arbeidscommunicatie. Naast bannering is multimediale exposure mogelijk. Voor € 500,- kan bijvoorbeeld al video worden gemaakt om te gebruiken in advertenties. Gewoon aanklikken en er komt een cameraman langs en het filmpje wordt voor je gemonteerd. Die commercials kunnen niet alleen worden getoond in banners maar ook op In Store tv-schermen. Dit wordt ook wel narrowcasting genoemd, het gaat dan om vertoning via beeldschermen in drogisterijen, tankstations of andere publieke locaties. Dit biedt een wereld aan nieuwe, commerciele mogelijkheden, juist om latent werkzoekenden te bereiken. Binnenkort is het ook mogelijk om met Knollenstein geautomatiseerd te adverteren op de radio. Ook de stap naar tv commercials via gerenommeerde studio’s ligt binnen de mogelijkheden.

Customizen voor jobboards = tijd en geld sparen
Waarom is het plaatsen van vacatures op meerdere sites zo bewerkelijk dat klanten daarvoor een specialist zoals Knollenstein nodig hebben? “De technische koppeling zelf is niet moeilijk”, zo ligt Stuurman toe. “Wat het complex maakt, dat zijn de details waarmee jobboards zich voortdurend onderscheiden van elkaar. Voor jobboards moeten accounts worden aangemaakt per klant en/of per vestiging. Bovendien voegen deze sites steeds weer unieke mogelijkheden toe.” Het is deze kennis die Knollenstein voortdurend bijhoudt en ter beschikking stelt aan haar klanten. “Vaak is het werken via Knollenstein duidelijker, en kan er meer dan wanneer je rechtstreeks inlogt op de jobboards zelf.” Voor klanten maken wij met enkele muisklikken geautomatiseerd en dus snel accounts aan, beheren we limieten op basis van afspraken met de klant, we richten templates in die onder andere je huisstijl bewaken, we automatiseren waar afzonderlijke velden moeten worden ingevuld of kunnen complete advertenties maken.” Ook bij de inkoop van de advertentieruimte kan Knollenstein helpen. Hier speelt de marktwerking waardoor prijzen sterk kunnen wisselen. Knollenstein biedt haar klanten bundels, veilingmodellen, cpc (costs per click) enzovoort. “Zo besparen we klanten veel handwerk bij het aanmelden en tijdwinst doordat wij al het voorwerk al hebben gedaan. “

Exposure op maat: de Exposure Shop en Exposure Machine
Het aanbod van Knollenstein is dus flink gegroeid. “Enkele andere aanbieders in de markt hebben een veel smallere propositie, alleen maar jobboards. Wij zijn daarnaast onderscheidend in de mogelijkheden tot opmaak, die van een vacature een wervende advertentie maakt.” Het aanbod is voor klanten beschikbaar in de Exposure Shop, een webwinkel voor ‘exposure’. Hier kan eenvoudig ruimte worden ingekocht op alle advertentiekanalen: banners, job boards, social networks, business networks en narrowcasting / instore tv. Keuzes kunnen worden gemaakt en er kan snel worden gewisseld. In een keer 5 vacature- of productbanners inkopen op Hyves? Het is zo geregeld. Ook recruitment trainingen kunnen nu voordelig worden ingekocht. Adverteren bij events behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Kostenbeheersing
“Knollenstein regelt de volledige fullfilment”, zoals Stuurman zegt. Met de Exposure Shop worden de campagnes ingekocht en de Exposure Machine zorgt dat de advertentiecampagne in werking wordt gezet. Naast het zorgen dat de advertentie wordt geplaatst op het gekozen kanaal zorgt de Exposure Machine voor kostenbeheersing door het kunnen instellen en bewaken van limieten. Met de Exposure Machine kun je snel werken, de huisstijl bewaken via templates en veel informatie terug ontvangen over de populariteit van de vacatures met gegevens en grafieken over hoe vaak de vacature per advertentiekanaal is bekeken en hoe vaak banners zijn opgevraagd.

Producten publiceren
Ook Knollenstein merkt natuurlijk de recessie. De stroom aan vacatures door Knollenstein heen is teruggelopen. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de nieuwe dienst van het bedrijf: Naast vacatures adverteren kun je nu ook via Knollenstein producten adverteren.

Willem-Paul Stuurman, Knollenstein

Nieuwe groep klanten
Met hetzelfde fijngeslepen, eenvoudige beheer van de vacatures is het nu mogelijk producten zoals bijvoorbeeld vliegreizen te adverteren met banners op bijvoorbeeld Marktplaats, Funda, MSN of Facebook. “Hiervoor is heel veel belangstelling en de eerste klanten hebben zich gemeld,” zegt Stuurman. “Het leuke is dat deze nieuwe groep klanten dan ook meteen klant wordt om vacatures te adverteren, want ja, in de vacaturemarkt zijn we al jaren marktleider.”

Foto’s: Guus Pauka
Tekst: Marcel Kolff, Hinke Wever


Koppeling FlexService en Knollenstein
FlexService heeft een koppeling met Knollenstein. In de FlexService-software kunnen alle belangrijke gegevens rondom een vacature worden vastgelegd als werkomschrijving, functie-eisen, organisatie, niveau en categorie. Deze worden, eventueel na accorderen, automatisch doorgezet naar Knollenstein.
> FlexService – koppeling met Knollenstein

> Knollenstein.nl

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek