loading
views

Bedrijfskleding gaat voor geloofsovertuiging

31 augustus 2009

Op grond van de Algemene Wet Gelijke Behandeling mogen werkgevers geen onderscheid maken op grond van godsdienst. Wanneer het bedrijfsrisico in het geding is kan een werkgever echter wel bezwaar maken tegen de kledingwensen van een werknemer.

Zo houdt een ziekenhuis in Den Bosch terecht vast aan het dragen van korte mouwen op de nierdialyseafdeling, aldus het oordeel van de kantonrechter. Het ziekenhuis verplicht het verplegend personeel van deze afdeling vanwege infectiegevaar bedrijfskleding met korte mouwen te dragen.

Ziekenhuis houdt vast aan korte mouw
Een verpleegkundige op de nierdialyseafdeling van het ziekenhuis wil na haar bekering tot de islam echter niet meer voldoen aan de kledingvoorschriften. De werkneemster heeft vanuit haar geloofsovertuiging de werkgever gevraagd om onder de bedrijfskleding lange of driekwart mouwen te mogen dragen. Vervolgens heeft de werkgever na het inwinnen van meerdere (externe) adviezen besloten dat moet worden vastgehouden aan bedrijfskleding met korte mouwen.

Ontbinding
Omdat de werkneemster de bedrijfskleding weigert te dragen, heeft de werkgever haar overgeplaatst naar een afdeling waar korte mouwen niet verplicht zijn. Er ontstaat een arbeidsconflict waarbij de werkneemster zich volledig (situationeel) arbeidsongeschikt meldt. De werkgever verzoekt vervolgens om ontbinding van de arbeidsovereenkomst op grond van een verstoorde arbeidsrelatie.

Vergoeding
De kantonrechter oordeelt dat de werkgever met reden heeft vastgehouden aan naleving van het kledingvoorschrift, maar verwijt de werkgever wel gebrek aan eenduidig beleid. Tegelijkertijd stelt de rechter dat de werkneemster meer begrip had moeten tonen voor het perspectief van de werkgever. De rechter ontbindt de arbeidsovereenkomst vanwege een gebroken vertrouwensbasis en kent, op grond van een neutrale ontbinding, de werkneemster een vergoeding toe van 8.500 euro bruto.

Bron: rechtspraak.nl, 13 juli 2009, LJN BJ2840

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek