loading
views

Uitzendbureaus ontzien in nieuwe wet wanbetalers zorgverzekering

27 augustus 2009

Wanneer een werknemer minstens zes maanden achterloopt op de betaling van zijn (verplichte) zorgverzekering, kan onder toezicht van het College voor Zorgverzekeringen een bronheffing op het loon van de werknemer bij de werkgever worden gelegd.

De wet zal 1 september 2009 inwerking treden, ondanks grote bezwaren van werkgeversverenigingen in verband met de aanzienlijke verhoging van de administratieve lasten. In de beleidsregels van het CVZ is een uitzondering gemaakt voor uitzendpersoneel, naar aanleiding van commentaar van de ABU, die minister Klink er op attendeerde dat de uitzendbranche onevenredig hard getroffen zou worden m.b.t. de korte en kleine dienstverbanden en het snelle verloop in de uitzendbranche.

Uitzendorganisaties soms inhoudingsplichtig

In de beleidsregels van het CVZ is bepaald dat uitzendorganisaties en daarmee vergelijkbare organisaties slechts als inhoudingsplichtige gerekend worden voor zover het gaat om werknemers die in een dienstverband staan met die organisaties, waaruit zij een maandelijks inkomen betrekken.

Bij dienstverband niet op uitzendbasis
In de toelichting bij de beleidsregels wordt hier nog over gezegd: “Om praktische redenen zal het CVZ uitzendorganisaties en andere organisaties die werknemers in uitzendverband salaris betalen voor die werknemers niet aanschrijven als inhoudingsplichtige. De dienstverbanden zijn te kort en de inkomsten te onregelmatig om op een efficiënte manier broninhouding toe te passen. In deze gevallen zal het CVZ artikel 4 van de beleidsregels toepassen (acceptgiro via het CJIB naar de burger). Voor werknemers die een dienstverband hebben met deze organisaties dat niet op uitzendbasis is (zoals medewerkers die als vaste medewerker voor de uitzendorganisatie zelf werken) zal het CVZ de uitzendorganisatie als werkgever uiteraard wel aanschrijven.”

CVZ Rapport Regeling Wanbetalers »

Bron: CVZ, 2009

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek