loading
views

EZ: 6 mln voor stimulering zzp’ers in wijkeconomie24 augustus 2009

Om de wijkeconomie en daarin met name projecten voor zzp’ers te stimuleren, trekt het ministerie van Economische Zaken zes miljoen euro uit.

Daarmee worden acht ambitieuze projecten van de gemeenten Zwolle, Hengelo, Lelystad, Breda, Amersfoort, Deventer, Heerlen en Schiedam gefinancierd. De gemeenten krijgen elk een bedrag tussen de 500.000 en 1.000.000 euro. Bij deze projecten worden met name ZZP’ers ondersteund.

Sociale banden
De economie is vaak het hart van een wijk. Hier komen mensen samen en worden sociale banden versterkt. Met deze zes miljoen euro voor de wijk helpt Economische Zaken ZZP’ers, stimuleert ze ondernemerschap en scholing en investeringen in de wijk.

Vernieuwende projecten
Op verzoek van de 31 grootste gemeenten (G31) is zes miljoen euro uit het reserveringsbudget van het Grote Stedenbeleid gebruikt om de wijkeconomie te versterken. Het ministerie van Economische Zaken gaf gemeenten de kans om voorstellen in te dienen. De acht meest vernieuwende projecten zijn geselecteerd uit inzendingen van 22 gemeenten. De gemeenten zullen jaarlijks rapporteren over de voortgang. In 2011 moeten de projecten gerealiseerd zijn.

Amersfoort
ZZP BV Amersfoort gaat ZZP-ers faciliteren met projecten op het gebied van netwerkvorming, dienstverlening en huisvesting. Het programma ZZP BV Amersfoort kent vijftien concrete projecten, die eind 2011 gerealiseerd zijn.

Breda
In Breda wordt Mgr. Nolensplein, buurtwinkelcentrum in de wijk Heuvel, gerevitaliseerd om de veiligheid te verbeteren, leegstand tegen te gaan en ongewenste functies te voorkomen.

Deventer
Deventer gaat een ondernemerhuis oprichten waar ondernemers worden begeleid en daarnaast bouwt de gemeente een startersverzamelgebouw.

Heerlen
De gemeente Heerlen gaat een leegstaande Philips-fabriek ombouwen tot een plek waar startende ondernemers laagdrempelig gebruik kunnen maken voor huisvesting, coaching en begeleiding.

Hengelo
Hengelo gaat een bedrijvencentrum realiseren voor starters gericht op alleenstaande ouders en allochtonen.

Lelystad
Lelystad bouwt een Ambachtshuis, waar ondernemerschap wordt gestimuleerd op basis van ambachtvaardigheden. Het project richt zich op laaggeschoolde, allochtone ondernemers.

Zwolle
Zwolle gaat drie netwerkkantoren bouwen voor ZZP’ers, waar ondernemers worden aangezet samen te werken met kennisinstellingen.

Schiedam
Schiedam gaat ZZP’ers stimuleren in de wijken Schiedam Oost en Oud Mathenesse, o.a. door activiteiten op het gebied van netwerkvorming, de huisvesting van ZZP’ers te verbeteren en ZZP’ers gemakkelijker aan flexibele arbeidskrachten te helpen.

Bron: Ministerie van Economische Zaken, 20 augustus 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek