loading
views

Monster: online vacatureaanbod stijgt weerLogo Monsterboard11 augustus 2009

Het online aanbod van vacatures toont na 15 maanden in juli voor het eerst weer een lichte stijging. Het vacatureaanbod steeg in maar liefst acht sectoren, met name in de gezondheidszorg, waar de index met 32 punten toenam.

Dit blijkt vandaag uit de Monster Employment Index – een maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. Het online vacatureaanbod steeg in Nederland met 1 punt naar een niveau van 93 punten.

Vraag naar werk trekt aan

Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl: “Inhuur in Nederland toont veelbelovende tekens van stabilisatie. De nieuwste gegevens doen vermoeden dat de vraag naar werk in Nederland weer aantrekt, terwijl het vertrouwen in de algehele economie verbetert.”

Monster Employment Index Juli 2009

Toename vacatures gezondheid, juridische sector
Behalve in de gezondheidszorg nam het online vacatureaanbod ook aanzienlijk toe in de juridische sector (+10), onderwijs (+9), horeca & toerisme (+8), transport & logistiek (+8) en landbouw & visserij (+8).

Nog steeds daling techniek
In de overige sectoren, zoals HR en marketing, PR & media bleef het vacatureaanbod in juli onveranderd. De sectoren techniek, IT en productie lieten nog steeds een daling zien, ditmaal met 2 punten. Accounting, management & consultancy en de publieke sector vertoonden een daling van 1 punt.

Online vactureaanbod in Europa
De Europese Index daalde in juli nog wel iets, met 1 punt. Gezondheidszorg en onderwijs vertonen als enige sectoren ten opzichte van een jaar eerder groei. In Frankrijk nam het vacatureaanbod met 6 punten het sterkst toe, gevolgd door Italie (+5) en Belgie (+4). Zweden vertoonde juist de grootste afname (-6) en ook in Duitsland nam het vacatureaanbod af (-2). Groot-Brittannië bleef stabiel.

Gerelateerd nieuws
> Monster: daling online vacatures met 37%
> Daling vacatureaanbod zwakt af
> Online vacatures naar laagste punt in 3 jaar

Bron: Monster, 11 augustus 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek