loading
views

Uitzendbureaus klaar voor pandemieLogo ABU30 juli 2009

De ABU, de branchevereniging van de uitzendbureaus, raadt bedrijven aan in gesprek te gaan met hun uitzendbureau om scenario’s te bespreken om een eventuele uitbraak van de Mexicaanse griep het hoofd te bieden.

Directeur drs. A. (Aart) van der Gaag van koepelorganisatie ABU: “Wanneer er een griepaanval zou uitbreken en personeel thuis komt te zitten, stokt het productieproces en de dienstverlening. Kunnen vrachtauto’s niet meer rijden, werken bedrijfssystemen niet meer of kan er geen zorg meer worden gegeven. Het kan serieuze problemen opleveren. Door het analyseren van bedrijfskritische processen kan voorkomen worden dat de continuïteit van productieprocessen of dienstverlening in gevaar komt.”

Verzuim kan oplopen tot 50%
“Verzuim kan volgens experts wel oplopen tot 50 procent, dus als bedrijven dan personeel flexibel willen kunnen inzetten, moeten zij dat wel nu gaan regelen”, aldus Van der Gaag. “Ik raad bedrijven aan om met hun uitzendorganisatie om tafel te gaan zitten en de
kritische bedrijfsprocessen onder de loep te nemen. Zo kan worden gekeken welke werknemers onmisbaar zijn voor de continuïteit van het bedrijf. Vervolgens kunnen er afspraken tussen uitzendorganisatie en opdrachtgever gemaakt worden welke maatregelen getroffen kunnen worden.

Bron: ABU, 30 juli 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek