loading
views

Humares neemt aandeel in SwetsODVLogo Humares29 juli 2009

Humares, de moedermaatschappij van Oceanwide Inland Shipping, neemt een minderheidsbelang in SwetsODV Groep BV.

Oceanwide Inland Shipping zal worden ingebracht in SwetsODV (www.swetsodv.com) en zal onder de naam SwetsODV Inland Shipping gaan opereren. Het kantoorpersoneel van Oceanwide Inland Shipping in Vlissingen en in Poznan, Polen wordt overgenomen door SwetsODV.

Logo SwetsODV

Marktleider
SwetsODV Inland Shipping bestaande uit de combinatie van SwetsODV, gespecialiseerd in de flexibele arbeidsmarkt voor nautisch personeel en Oceanwide Inland Shipping, gespecialiseerd in het opleiden en detacheren van internationaal binnenvaartpersoneel, wordt daarmee de Nederlandse marktleider voor nationaal en internationaal personeel in de binnenvaart.

Oceanwide Inland Shipping
Oceanwide, sinds 2005 actief in de binnenvaart, heeft eigen wervings- en verkoopkantoren in 9 landen op 4 continenten. Oceanwide is gespecialiseerd in het werven, selecteren en detacheren van maritiem en offshore personeel. Het bedrijf is actief in de handelsvaart, binnenvaart en de olie- en gasindustrie. Oceanwide heeft vooral naam gemaakt door haar ‘International Distance Matching’ concept. Binnen dit concept worden matrozen geworven via het eigen wervingskantoor in Poznan – Polen om vervolgens op Nederlandse binnenvaartschepen te worden gedetacheerd. Oceanwide brengt zijn medewerkers via het ‘Pick and drop’ concept bij de opdrachtgevers aan boord – waar de schepen zich ook bevinden. Tijdens de reis naar de schepen wordt intensief contact onderhouden met de schippers over hun vaarroute en ligplaatsen, zodat de medewerkers op de meest gunstige plaats aan boord kunnen worden gebracht. Oceanwide heeft tussen de 150 en 200 matrozen in dienst.

SwetsODV
SwetsODV is gespecialiseerd in het leveren van nautische specialisten voor de sector bediening (bruggen en sluizen), verkeersbegeleiding en binnenvaart sector. SwetsODV is in 2007 ontstaan uit een fusie tussen Swets Nautische Personeelsdiensten uit Zwijndrecht met ODV Dienstverlening uit Almelo.

“we zijn er klaar voor”
Leendert van Halst, directeur SwetsODV, toont zich heel blij met de versterking: “De kennis en ervaring van Oceanwide Inland Shipping zijn voor de verdere groei van SwetsODV zeer belangrijk. Ook een eigen kantoor in Polen met een bewezen track record was een absolute pré om onze krachten te bundelen”, aldus Van Halst. “We verkrijgen met deze transactie de structuur die ons zal toelaten onze marktpositie in Nederland en België verder te verstevigen door met een nog completer aanbod onze klanten te kunnen bedienen. We hebben nu de beschikking over een volledig uitgewerkt en goed functionerend totaalconcept voor het plaatsen van nationale én internationale medewerkers”, voegt Van Halst toe. “Op dit moment zit de binnenvaart sector natuurlijk in zwaar weer, maar onze klanten hebben nog steeds de behoefte aan flexibiliteit in hun bemanning. En we verwachten dat de groei van de binnenvaart sector weer snel zal aantrekken. SwetsODV zal daarvoor klaar zijn!”

Gerelateerd nieuws
> Eric Dantinne nieuwe topman Humares België
> Gertjan Holterman nieuwe bedrijfsdirecteur Maintec
> Flexabel en Maintec België verder als Maintec
> Humares versterkt Maintec
> Impact Interim neemt Top Interim over

Bron: Persbericht Humares, 29 juli 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek