loading
views

‘USG People wilde fusie met Vedior’Logo USG People27 juli 2009

Uitzendorganisatie USG People wilde een fusie met Vedior. De uitzendbureaus waren hierover eind 2007 in gesprek; op aandringen van commissarissen van beide bedrijven gingen USG-topman Ron Icke en Vedior-ceo Tex Gunning om de tafel zitten.

De mislukte besprekingen zou de relatie tussen Icke en grootaandeelhouder Alex Mulder hebben verstoord. Medio november brak Vedior de gesprekken af, waarop concurrent Randstad Vedior wist te schaken. Dat meldt FEM in een persbericht, naar aanleiding van documentatie en informatie van bronnen van de site.

Verschil van inzicht
Uitzendbedrijf USG maakte recentelijk het vertrek van bestuursvoorzitter Icke bekend. USG meldde dat verschil van inzicht in het te voeren beleid partijen heeft doen besluiten uit elkaar te gaan. Financieel directeur Rob Zandbergen neemt sindsdien zijn functie tijdelijk waar. Alex Mulder, commissaris en voormalig CEO van USG People, zal op verzoek van de Raad van Commissarissen op tijdelijke basis als adviseur het bestuur bijstaan.

Randstad blijft nummer 3
Als uitzendbedrijven USG en Vedior waren gefuseerd, zouden ze samen het derde grootste uitzendconcern ter wereld hebben gevormd, met een fictieve omzet van ruim 12 miljard euro. USG had Randstad dan verdrongen naar de vierde plaats. Nu blijft Randstad nummer drie.

Gerelateerd nieuws
> USG People – Gilissen advies naar buy
> Welke uitzendmerken houdt USG People?
> Uitzender USG People schrapt merken
> Randstad doet bod op Vedior gestand

Bron: FEM Business, 23 juli 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek