loading
views

USG People 2e Q 2009: -/- 31%Logo USG People24 juli 2009

Uitzendbureau USG People heeft in het tweede kwartaal van 2009 een verlies geboekt van euro 6 miljoen tegen een winst van euro 32 miljoen een jaar eerder. De omzet kwam bijna een derde lager uit op euro 721,8 miljoen.

Het verlies komt mede voort uit de reorganisatiekosten die USG People vanwege de economische teruggang heeft doorgevoerd. In het tweede kwartaal schrapte de uitzender 565 banen en 52 vestigingen.

Afname omzet
De omzet daalde in het tweede kwartaal met een kwart tot euro 327,9 miljoen. De Specialist Staffing activiteiten, waaronder Unique, Content en Creyf’s, zagen de omzet verder afnemen in het tweede kwartaal met 27%. De ebita kwam uit op euro 12 miljoen, ruim drie kwart minder dan een jaar eerder.

Lichte verbetering, nog geen herstel
In Nederland, waar USG People ongeveer 45 procent van zijn omzet behaalt, zag USG People een lichte verbetering in de uitzendmarkt. De vraag naar inleenkrachten daalt volgens USG People in enkele markten minder snel dan in begin van dit jaar. Bovendien ziet de uitzender stabilisatie in andere markten, maar spreekt nog niet van herstel.

Gerelateerd nieuws
> USG “mooiste meisje van de klas”
> RBS: Zandberg CEO USG People
> USG: advies Petercam verhoogd naar buy
> USG People: ebita – / – 80%, minder kantoren

Bron: USG People, 23 juli 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek