loading
views

Tempo-Team start uitzendbureau MOmoneyLogo Tempo-Team24 juli 2009

Tempo-Team en de gemeente Amsterdam openen nog deze zomer in Amsterdam-Slotervaart de eerste vestiging van MOmoney, een uitzendbureau voor Marokkaanse jongeren. Doel: integratie via arbeidsparticipatie.

De opzet van MOmoney is vier en een half jaar geleden bedacht door Enrico Bartens van hot-DNA en Simon Neefjes van TBWA naar aanleiding van de aanhoudende berichten over hoe moeilijk Marokkaanse jongeren aan het werk kwamen. Tempo-Team, klant van TBWA\, omarmde het idee en maakte zich er hard voor samen met wethouder Lodewijk Asscher van Economische Zaken. Hij is ook toegetreden tot de raad van advies.

Marokkaanse jongeren dreigen buiten boot te vallen
Enrico Bartens: “solliciteren met een Marokkaanse achternaam leek een haast onneembare hobbel. Werkgevers stonden niet te springen om Marokkanen aan te nemen vanwege veel slechte ervaringen op de werkvloer. En veel Marokkaanse jongeren hadden nou ook weer niet de juiste startkwalificaties om probleemloos de arbeidsmarkt te betreden. Al met al veel problemen met deze specifieke groep jongeren die echt aan alle kanten uit de boot dreigt te vallen.”

Netwerken in het echte bedrijfsleven

MOmoney richt zich speciaal op deze groep, met intercedenten die veel affiniteit hebben met deze jongeren en met arbeidscoaches die vrijwel allemaal van Marokkaanse afkomst zijn en bijna alle families in de buurt bij naam kennen, zegt Bartens. MOmoney is buiten het uitzenden ook actief met het openen van netwerken van werkgevers die jongeren laten zien hoe het er in het bedrijfsleven aan toegaat. Bartens: “veel jongeren hebben geen idee wat er zich achter de glazen gevels van kantoren afspeelt.” Uitzendbureau MOmoney laat ze kennis maken met het echte bedrijfsleven en wijst ze ook op hun carrièrekansen. Er wordt nu proefgedraaid met zo’n 20 jongeren.

Gerelateerd nieuws
> Tempo-Team iso 9001 gecertificeerd
> Uitzendbureau Tempo-Team en DELA starten samenwerking
> Uitzender Tempo-Team wint innovatieprijs

Bron: Tempo-Team, 23 juli 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek