loading
views

Poolse uitzendkrachten minder crisisgevoelig

23 juli 2009

Poolse uitzendkrachten worden minder hard geraakt door de recessie dan Nederlandse. De vraag naar Polen is in het eerste half jaar van 2009 met gemiddeld 10 tot 15 procent gedaald.

Daarmee doen uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in Poolse werknemers het minder slecht dan de rest. Gemiddeld daalde het aantal uitzenduren met 23 %. Poolse werknemers in Nederland.

Van der Gaag, ABU
Dat blijkt uit cijfers van de ABU, de grootste branchevereniging van uitzendbureaus. Directeur Aart van der Gaag geeft een toelichting op de positie van Poolse uitzendkrachten in een vraaggesprek met de Volkskrant.

Goed imago
Hij zegt daarin: “De Polen danken hun voorsprong aan hun goede imago. Het beeld dat Poolse uitzendkrachten hard werken, nooit ziek zijn en niet zeuren, bestaat nog steeds. Bovendien zijn ze bereid werk te doen waar Nederlanders hun neus voor ophalen.” Veel Poolse uitzendkrachten werken in de land- en tuinbouw, de voedseldistributie en slachterijen. Van der Gaag: “Dat zijn banen die zelfs vakantiekrachten liever niet doen. Want je wordt er vies van of krijgt pijn in de rug.”

Gerelateerd nieuws
20-07-2009 Studentenuitzendbureaus: vakantiebaan opstap voor carriere
13-12-2009 Groei aantal Oost-Europese werknemers neemt af

Bron: de Volkskrant, 22 juli 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek