loading
views

Kwart werknemers kijkt Tour in baas z’n tijd


 
| HRMNieuws » |
 

20 juli 2009

Eén op de vier werknemers kijkt in de baas zijn tijd naar de Tour de France. Daarvan zegt 13 procent dit te doen omdat ze op het werk toch “tijd zat” hebben.

Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van NationaleVacaturebank.nl en Intermediair.nl onder 750 respondenten. Ondanks dat een groot deel van de Nederlanders de Tour de France op het werk kijkt, is dit niet voor iedereen weggelegd. Zo geeft acht procent van de respondenten aan de etappes wel onder werktijd te willen volgen, maar dat niet te mogen van de baas.

Tour de France online
Florence Schmit, uitgever van NationaleVacaturebank.nl: “De Tour de France wordt natuurlijk altijd gereden in een periode dat het wat rustiger is op de werkvloer en dat zorgt er voor dat werknemers eerder geneigd zijn om te kijken. Daarbij zijn er waarschijnlijk veel managers met vakantie waardoor er veel minder controle is. Nu de Tour de France ook online te volgen is, is het natuurlijk helemaal makkelijk om af en toe even te kijken hoe het er voor staat.

Ook managers zijn wielerfans
Tot slot blijkt uit het onderzoek dat er geen verschil is tussen hoger of lager opgeleide werknemers. “Iedereen denkt dat managers en leidinggevenden altijd maar aan het werk zijn, maar blijkbaar zijn er ook onder hen echte wielerfans” aldus Schmit.

Gerelateerd nieuws
> Tijdelijk contract voor jong personeel verlengd
> Ketenregeling geldt ook bij urenuitbreiding
> Solliciteren op maandag
> Verplicht leren in arbeidscontract

Bron: Nationale Vacaturebank, 20 juli


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek