loading
views

FNV wil actie tegen verhoging AOW-leeftijd

20 juli 2009

FNV Bondgenoten voorzitter Henk van der Kolk roept werknemers op om op 7 oktober 65 minuten het werk neer te leggen uit protest tegen de verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar.

Van der Kolk doet dat vandaag in een vraaggesprek met het AD. Als de korte actie geen zoden aan de dijk zet dan volgen in het uiterste geval protesten op het Malieveld in Den Haag of het Amsterdamse Museumplein.

Kabinet wacht SER-advies niet af
Volgens Van der Kolk heeft “het kabinet een probleem met zijn betrouwbaarheid”, omdat deze voorbereidingen treft om de AOW-leeftijd op te trekken naar 67 jaar. Eerder had ze in het zogeheten Sociaal Akkoord beloofd een advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) af te wachten.

AOW uit hypotheekrenteaftrek en belastinggeld betalen
Van der Kolk pleit voor andere bezuinigingsmaatregelen, waarbij het uitgangspunt is dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. Als voorbeeld noemt hij het aftoppen van de hypotheekrenteaftrek op huizen van meer dan een miljoen euro. En een hypotheekrenteaftrek in het 42-procentstarief, ongeacht het inkomen. “Nu kunnen mensen die veel verdienen het meeste aftrekken omdat zij in het hoge belastingtarief zitten, en mensen die weinig verdienen het minst.” Ook wil de vakbond dat de AOW voortaan uit belastinggeld wordt betaald.

Bron: AD, 20 juli 2009

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek