loading
views

USG ‘mooiste meisje uit de klas’Logo USG People15 juli 2009

Uitzendorganisatie USG People financial officer Rob Zandbergen signaleert momenteel een meer dan gemiddelde neiging tot consolidatie in de uitzendmarkt.

Volgens Zandbergen is dat vooral voor de kleinere uitzender ook wel noodzaak, zei hij woensdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst, vier dagen na het vertrek van chief executive officer (CEO) Ron Icke. Op de vraag of er ook naar USG wordt gekeken geeft de CFO zijn standaardantwoord: “USG is het mooiste meisje van de klas en iedere jongen wil toch graag met dat meisje dansen.”

Zandbergen tijdelijk CEO, Mulder adviseur
Icke’s vertrek vloeit voort uit een beslissing van de Raad van Commissarissen (RvC), aldus Zandbergen. Er is volgens hem geen sprake geweest van een geschil over een specifiek aspect als een claimemissie of een overname. Zandbergen blijft als enige bestuurder over en neemt tijdelijk de taken van CEO op zich. Grootaandeelhouder en oorspronkelijk oprichter Alex Mulder zal de Raad van Bestuur, Zandbergen dus, adviseren. Mulder is lid van de RvC en heeft volgens de laatste melding bij de Autoriteit Financiele Markten een belang van 17,45% in USG.

Voorlopig nog geen opvolger CEO
Volgens een bron van de Dow Jones Nieuwsdienst is het vertrek niet uit de lucht komen vallen. Ron Icke zou niet genoeg hebben doorgepakt en iets teveel op de winkel hebben gepast. Zandbergen verwacht dat de rol binnen het bedrijf van Alex Mulder de komende tijd prominenter zal zijn, maar dat hij waarschijnlijk niet aanwezig zal zijn bij de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar op vrijdag 24 juli 2009. Wie Zandbergen gaat opvolgen als permanente nieuwe CEO is nog onduidelijk.

Claimemissie “last resort”
Verder spreekt Zandbergen zich uit over recente speculaties met betrekking tot een eventuele claimemissie. Hiermee zou de uitzendorganisatie haar schulden kunnen reduceren. Een claimemissie door USG, waarover recentelijk gespeculeerd, is volgens Zandbergen echter een “last resort” en nu niet aan de orde.

Gerelateerd nieuws
> USG – advies Petercam verhoogd naar reduce
> USG People verruimt bankenconvenant, versterkt balans
> USG – advies UBS verlaagd naar sell

Bron: beurs.nl, 15 juli 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek